Flatlands-muusikot

Lönnströmin taidemuseon ja kuvataiteilija Jani Ruscican (s. 1978) Flatlands-yhteistyöprojektin muusikot on valittu. Bambusoitinta tulee soittamaan kosketinsoittaja ja cembalisti Matias Häkkinen (s. 1981), lasisoitinta saksofonisti Linda Fredriksson (s. 1985) ja ready made -soitinta elektronisen musiikin tekijä Sara Milazzo (s. 1983).


”Minulle oli tärkeää, että kutsuttujen muusikkojen tulokulma musiikkiin on kaikilla selkeästi erilainen. Näitä muusikkoja yhdistää avoimuus musiikin mahdollisuuksiin ja kiinnostus kokeellisuuteen. Heille on ominaista tietynlainen olemassa olevien lainalaisuuksien kyseenalaistaminen ja rajojen venyttäminen omassa työssä”, kuvailee Jani Ruscica valintaan vaikuttaneita tekijöitä.

Ilmaisuvoimainen Linda Fredriksson tunnetaan erityisesti monialaisena ja ennakkoluulottomana rajojen rikkojana. Matias Häkkisen vahvuuksiin lukeutuu visionäärisyys renessanssimusiikista nykymusiikkiin. Sara Milazzolla taas on vahva materiaalin ja materiaalisuuden taju, jota hän hyödyntää herkästi ja hienovaraisesti. ”Odotan todella innolla yhteisiä harjoituksiamme ja keskusteluja muusikoiden kanssa”, iloitsee Ruscica.

Flatlands-teoksen lähtökohtana on kolme eri aikakausilta ja erilaisista historiallisista viitekehyksistä olevaa kuvaa, joissa on soitin. Kuvien pohjalta on valmistunut kolme taideobjektia, joilla kullakin on vahva kulttuurinen, poliittinen ja materiaalinen lataus. Eri alojen käsityöläiset ovat toteuttaneet soittimet yhteistyössä taiteilijan kanssa. Nyt muusikot aloittavat harjoittelun, joka huipentuu Flatlands-esityksiin Rauma Festivossa 9.8.2018 ja Helsingin Musiikkitalossa 16.8.2018. Lisäksi Flatlands-esitykset Riikassa 2.–3.6.2018 Riga International Biennial of Contemporary (RIBOCA1).

Videot

Videoilla jokainen muusikko kertoo miksi hän lähti mukaan projektiin:
Saksofonisti Linda Fredriksson
Kosketinsoittaja ja cembalisti Matias Häkkinen
Elektronisen musiikin tekijä Sara Milazzo

  • Facebook
  • Twitter