Keskustelupuisto toteutuu Raumalla

Lönnströmin taidemuseon ja Tellervo Kalleisen ja Oliver Kochta-Kalleisen yhdessä toteuttama nykytaiteen projekti Keskustelupuisto – peli yhteisestä maaperästä toteutuu Raumalla. Taiteilijat ovat kiertäneet viime kuukausina Rauman keskusta-aluetta ja tutkineet yli kymmentä kohdetta. Nyt on varmaa, että tuleva Keskustelupuisto sijaitsee Raumalla.

”Meille oli jo hakuvaiheessa selvää, että Rauma on ensimmäinen vaihtoehtomme”, kertovat taiteilijat. ”Meillä on erityisen läheinen suhde kaupunkiin, koska olemme saaneet esittää vuosien varrella teoksiamme muutamiakin kertoja sekä Lönnströmin taidemuseossa että Rauman taidemuseossa. Viihdymme hyvin Raumalla ja pidämme kaupunkia kokonsa ja henkensä puolesta täydellisenä projektille.”

Sopivia kohteita Keskustelupuistolle löytyy useita. Tärkeintä paikkakunnan valinnassa oli kuitenkin Rauman kaupungin halu sitoutua projektiin ja nähdä yhteistyön mahdollisuudet. Museonjohtaja Jenny Valli kiitteleekin Rauman Wihertoimen henkilökuntaa avarakatseisuudesta ja innokkuudesta olla merkittävä yhteistyökumppani. ”Saimme Wihertoimelta heti ensitapaamisessa aivan loistavia uusia näkökulmia ja ehdotuksia sijaintipaikaksi. Sellaista yhteistyön kuuluukin olla”, toteaa Valli.

Lönnströmin taidemuseo julkistaa myöhemmin, mikä alue lopulta valikoituu Keskustelupuistoksi. Taiteilijoiden tarkoituksena on löytää 36 pelaajaa, jotka vaiheittain toteuttavat muutoksia Keskustelupuistoon kesien 2019 ja 2020 aikana. Kuuteen siirtoon perustuva peli etenee vaiheittain yksilöllisistä päätöksistä yhteiseen päätökseen siitä mitä puistolle viimeisessä siirrossa tehdään.

Raumalaiset voivat hakea Keskustelupuiston pelaajiksi 2018. Pelaajien ikärakenne tulee vastaamaan raumalaisten ikärakennetta. ”Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, mihin ikäryhmään on eniten tunkua”, taiteilijat pohtivat.

Katso videot:

Mikä on tärkeää ja kiinnostavaa Keskustelupuistossa?

Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski

Rauman kaupungin viheraluepäällikkö Kustaa Elsilä

Rauman kaupunginpuutarhuri Mari Pohjalainen

  • Facebook
  • Twitter