Khronoksen talo Galleriassa

Tutustu Khronoksen talo -projektiin ja sen vaiheisiin Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseon Galleriassa.

Lönnströmin taidemuseo ja IC-98 eli taiteilijakaksikko Visa Suonpää ja Patrik Söderlund toteuttavat Khronoksen talo -taideprojektia vuosina 2016–2017. 

Taiteilijat ovat etsineet Suomesta kiinteistöä, johon Khronos, ajan jumala, voisi asettua asumaan. Sopiva kiinteistö löytyi Pöytyältä Varsinais-Suomesta. Se on ympäröity portittomalla aidalla ja jätetään ajan asunnoksi tuhanneksi vuodeksi. Aika tekee tehtävänsä ja luonto ottaa alueen haltuunsa.

Kiinteistön koskemattomuuden tuhanneksi vuodeksi IC-98:n taiteilijat pyrkivät takaamaan virallisilla luvilla ja sopimuksilla. Tavoitteena on perustaa rauhoitettu suojelualue, ihmisistä vapaa ei-kenenkään maa, joka koostuu sekä ihmisen rappeutuvasta kulttuuriperinnöstä että kuolevasta ja uudelleen kasvavasta luonnosta.

Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseon Galleriassa on esillä kiinteistön etsintäilmoitusten, värisuurtulosteiden ja tonttikartan sekä taiteilijoiden haastatteluvideon ohella Khronoksen taloon liittyvää kirjallisuutta sekä kädentaitoja ja aivoja harjoittavia tehtäviä, joita voi tehdä yksin tai yhdessä. Tehtävissä on erilaisia vaativuustasoja, joten ne soveltuvat niin eri ikäisille lapsille kuin aikuisillekin.

Kiitämme yhteistyöstä Rauman kaupunginkirjastoa.

Avoinnaoloajat