Rafael Lönnström syntyi 8.10. Lappeenrannassa.

Teresia (Theresia) Madsen Bech syntyi 13.12. Hangossa.
Perhe oli muuttanut Suomeen Tanskan Jyllannista.

1922

Rafael ja Teresia Lönnström avioituivat.
Pariskunta aloitti yhteisen elämänsä Helsingissä. Perheeseen liittyi 1920-luvulla Teresia Lönnströmin sisarentytär Else Bech (s. 23.10.1911).

1929

Rafael Lönnström perusti kahden yhtiötoverin kanssa yrityksen nimeltä Osakeyhtiö Sytytin valmistamaan patentoimiaan tykistön aika- ja iskusytyttimiä sekä muita metalliteollisuuden tuotteita.

1936

Perustettiin Osakeyhtiö Ammus, joka valmisti kranaatteja ja ammuksia. Yrityksen tuotantolaitosten sijaintipaikaksi valittiin Rauma.

1937

Partateriä ja -vaahdoketta sekä parta- ja hiusvettä valmistanut Oy Partaterä perustettiin. Yritys purettiin vuonna 1961.

1938

Rafael Lönnström perusti yrityksen nimeltä Rafu Lönnström Oy. Yritys valmisti ja toi maahan sähkötarvikkeita ja vesijohtoarmatuureja. Samana vuonna Rafael Lönnström perusti Raumalle myös Puuvalmiste Oy:n, jonka toiminta loppui vuonna 1959.

1941

Perustettiin Rauman Kiinteistö Oy rakentamaan tehdaskiinteistöjä sekä asuntoja yritysten työntekijöille.

1942

Tehtailijapariskunnan koti valmistui Rauman Kaivopuistoon, Kappelinsalmen tuntumaan. Rakennuksen, nykyisen Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseon, suunnitteli arkkitehti Jermo Laosmaa (1911—1962). Sotavuosien aikana Rafael Lönnströmin perustamien yritysten toiminta siirrettiin Raumalle.

1943

Rafael Lönnström kuoli keuhkotuberkuloosiin. Teresia Lönnström peri miehensä yritysten osake-enemmistön ja otti vastuun yritysten toiminnan jatkamisesta.

1959

Oy Sytytin ja Oy Ammus yhdistettiin Ammus-Sytytin Osakeyhtiöksi. Yritus valmisti mm. vesihanoja ja teollisuuden kuljetinjärjestelmiä. Vuonna 1972 yrityksen nimi muuttui Lönnström Osakeyhtiöksi.

1973

Teresia Lönnström luopui omistamastaan Lönnström Oy:n osake-enemmistöstä. Samalla hän teki huomattavia lahjoituksia yleishyödyllisiin tarkoituksiin, muun muassa Suomen kulttuurirahastolle, Svenska kulturfondenille ja Liikesivistysrahastolle.

1974

Tasavallan presidentti Urho Kekkonen myönsi Teresia Lönnströmille teollisuusneuvoksen arvonimen.

1982

Rauman-kotia laajennettiin. Lisäsiipeen, nk. galleriatilaan, sijoitettiin Teresia Lönnströmin hankkimaa taidetta. Vuodesta 1988 lähtien Galleriassa on ollut esillä kokoelmanäyttelyitä ja vaihtuvia näyttelyitä.

1986

Teresia Lönnström kuoli 90 vuoden iässä. Hän määräsi testamentissaan perustettavaksi Teresia ja Rafael Lönnströmin Säätiön. Säätiön tarkoituksena on edistää kuvataiteen tuntemusta ja arvostusta, ylläpitää Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseota sekä hoitaa ja kartuttaa taidekokoelmaa.

1987

Teresia ja Rafael Lönnströmin Säätiö sai perustamisluvan ja sen toiminta käynnistyi.

1988

Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo avattiin. Museossa on esillä esinekokoelma sekä taidekokoelman vanhempi osa.

1991

Teresia ja Rafael Lönnströmin Säätiö hankki omistukseensa Rauman Valtakadulta vuonna 1912 konsuli Wladimir Sofronoffin kodiksi rakennetun rakennuksen ja ryhtyi suunnittelemaan sen peruskorjausta taidemuseoksi.

1993

Lönnströmin taidemuseo avattiin. Museossa järjestettiin vaihtuvia kuvataiteen näyttelyitä vuosina 1993—2014. Näyttelytoiminta Valtakadun kiinteistössä päättyi 11.1.2015. Teresia ja Rafael Lönnströmin Säätiö on myynyt Valtakadun kiinteistön keväällä 2015.

2015

Vuodesta 2015 alkaen Lönnströmin taidemuseo toimii ns. seinättömänä museona ja toteuttaa nykytaiteen projekteja tiiviissä yhteistyössä kuvataiteilijoiden kanssa. Projektit valitaan vuosittain avoimen haun kautta. Ensimmäinen haku alkoi Rauma-päivänä 17.4.2015 ja päättyi 31.10.2015. IC-98:n Khronoksen talo -projekti toteutetaan vuosina 2016—2017.