Puuta, rautaa, rakkautta - raumalaiset museot yhdessä


Lönnströmin museot, Rauman merimuseo, Rauman museo ja Rauman taidemuseo ovat yhteistyönä toteuttaneet Puuta, rautaa, rakkautta -mobiilioppaan. Mobiiliopas esittelee historiallisia kohteita Vanhasta Raumasta aina Satamaan ja Lönnströmin entiselle tehdasalueelle ulottuen. Museot ovat tuottaneet oppaan sisällön yhdessä kirjailija Tapio Koivukarin sekä valokuvaaja Pekka Lehmuskallion kanssa.

Mobiilioppaassa voi valita kartalta kiinnostavan kohteen ja kuulla siitä rauman giälellä Tapio Koivukarin selostamana. Ulkopaikkakuntalaisten tueksi opastukset ovat myös tekstinä Suomen kielellä ja kuvitettuna museoiden kauniilla arkistokuvilla. Lisäksi oppaassa voi kokeilla Rauma-tietämystään Puuta, rautaa, rakkautta -tietovisassa.

Mobiiliopasta pääsee käyttämään verkko-osoitteessa www.tarinasoitin.fi/prr, eikä se vaadi erillisen sovelluksen lataamista. Opasta voi käyttää kaikilla laitteilla, joissa on verkkoselain ja Internet-yhteys.

Mobiilioppaan lisäksi eri puolille Raumaa on sijoitettu viisi kylttiä kertomaan keskeisistä historiallisista kohteista. Kyltit sijaitsevat Vanhassa Raumassa kirkkosillan edustalla, Kalatorin laidalla ja Kirstillä sekä Suojan laiturilla ja Lönnströmin kotimuseon yhteydessä. Kylttitelineet tulevat lahjoituksena raumalaiselta metalliteollisuuden yritykseltä Steelpark Oy:lta.

Puuta, rautaa, rakkautta on osa virallista Suomi 100 -ohjelmaa sekä Suomen museoliiton Yhteinen perintö -hanketta. Raumalaiset museot haluavat kannustaa myös raumalaisia mukaan juhlavuoteen jakamalla omia positiivisia tarinoita raumalaisuuteen ja itsenäiseen Suomeen liittyen Facebookissa tunnisteella #puutarautaarakkautta. Hienoimpia tarinoita nostetaan Puuta, rautaa, rakkautta -Facebook-sivulle ja osaksi mobiilioppaan sisältöä. Tarkemmat tiedot osallistumista päivitetään osoitteeseen www.facebook.com/puutarautaarakkautta

suomifinland100.fi/project/puuta-rautaa-ja-rakkautta

Hanketta tukevat Museovirasto, Erkki Paasikiven säätiö sekä Satakuntaliitto.