Puuta, rautaa, rakkautta

Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuotta vietetään vuonna 2017. Lönnströmin museot, Rauman merimuseo, Rauman museo ja Rauman taidemuseo toteuttavat yhdessä Puuta, rautaa ja rakkautta -hankkeen itsenäisen Suomen juhlavuoden ja 575-vuotiaan Rauman kunniaksi.

Kaupunkitilaan on merkitty historiallisia paikkoja, joista löytyy tietoa Suomen museoliiton Seinätön museo -mobiilioppaan avulla. Osa paikoista on merkitty myös fyysisin kyltein, joiden avulla ohikulkijakin voi tutustua Rauman historiaan.

Puuta, rautaa, rakkautta -hankkeen tavoitteena on lisätä raumalaisten tietoa kaupunkinsa historiasta ja vahvistaa paikallista identiteettiä. Hankkeessa keskitytään muutoksiin, jotka ovat tapahtuneet itsenäisen Suomen vuosikymmeninä kaupunkikuvassa, sosiaalisessa elinympäristössä ja arkisessa elämässä. Paikkakunnan työnantajat ja merenkulku ovat osa tätä tarinaa. Paikallista identiteettiä tuodaan esille myös aineettoman kulttuuriperinnön kautta. Puuta, rautaa, ja rakkautta on osa Suomen museoliiton Yhteinen perintö -hanketta.

Mobiilioppaan ja kylttien tekstit pohjautuvat edellä mainittuihin teemoihin. Mobiilioppaan teksteistä vastaa kirjailija Tapio Koivukari, joka on kääntänyt ne myös rauman kielelle. Valokuvaaja Pekka Lehmuskallio kuvaa kohteita juhlavuoden aikana. Kyltit ja mobiiliopaste julkaistiin Rauma-päivänä 19.4.2017.

Lisätietoja päivitetään verkkosivulle www.facebook.com/puutarautaarakkautta