Projektihaku 2017

Lönnströmin taidemuseo toteuttaa yhteistyössä kuvataiteilijoiden kanssa nykytaiteen projekteja. Projektihaku 2017 päättyy 31.10.2017.

Lönnströmin taidemuseo on toteuttanut vuodesta 2016 alkaen nykytaiteen projekteja tiiviissä yhteistyössä kuvataiteilijoiden kanssa. Kuvataiteilijat voivat lähettää avoimen haun kautta projektiehdotuksiaan museolle.


Projektihaku 2017

Järjestyksessään kolmas haku avautuu huhtikuussa. Suomen itsenäisyyden kunniaksi Teresia ja Rafael Lönnströmin Säätiön hallitus on varannut uudelle projektille 150 000 euroa.

Avoin haku avautuu Rauma-päivän yhteydessä 19.4.2017 ja päättyy 31.10.2017. Hakija voi ehdottaa nykytaiteen projektia, jonka taidemuseo toteuttaa yhdessä kuvataiteilijan tai kuvataiteilijaryhmän kanssa vuosina 2018–2020.

Projektille on varattu enintään 150 000 euroa, joka jakautuu taiteilijalle tai työryhmälle maksettavaan työskentelykorvaukseen ja projektin tuotantokustannuksiin. Työskentelykorvaus on vähintään 30 000 euroa. Toteutettava projekti julkistetaan Teresia Lönnströmin syntymäpäivänä 13.12.2017.

Projektin tuotantokustannusten lisäksi Lönnströmin taidemuseo vastaa projektin yleisötyöstä, viestinnästä, dokumentoimisesta. Vuosittain Lönnströmin taidemuseo valitsee toteutettavaksi vähintään yhden projektin.

Tarvittaessa taidemuseon henkilökunta voi ennen valintapäätöstä neuvotella hakijan kanssa tai pyytää häneltä lisätietoja. Toteutettavat projektit julkistetaan vuosittain Teresia Lönnströmin syntymäpäivän yhteydessä 13.12.Webinfo projektihausta

Katso tästä tallenne kuvataiteilijoille suunnatusta webinfosta (17.5.2016).


Mitä ehtoja projektin on täytettävä?

– Hakija on kuvataiteilija tai taiteilijaryhmä, joka vastaa nykytaiteen projektin taiteellisesta sisällöstä.
– Projektia ei ole toteutettu aiemmin vastaavassa muodossa.
– Projektista on oltava ainakin tietty osuus esillä Raumalla.
– Projektissa on oltava taidekasvatuksellinen osio, jonka museon henkilökunta suunnittelee yhteistyössä taiteilijan kanssa. Taidekasvatuksellinen osio toteutetaan ainakin kotimuseon Galleriassa ja museon verkkosivuilla. Hakemuksessa ei ole välttämätöntä esittää suunnitelmaa taidekasvatusosiosta.
– Yleisön tulee voida seurata projektin eri vaiheita verkon kautta.
– Taiteilija ja museon henkilökunta työstävät yhdessä projektin toteuttamista ja etsivät yhteistyökumppaneita.


Lisätietoja
projekti(at)lonnstrominmuseot.fi
Lönnströmin taidemuseon henkilökunnan yhteystiedot


Kysymyksiä ja vastauksia avoimeen hakuun ja projektien toteuttamiseen liittyen
Kustannusarvio
Hakemus