Hakemisesta

Voiko hakijana olla joku muu kuin kuvataiteilija?
Hakijan on oltava kuvataiteilija tai hänen tulee toimia kuvataidekentällä taiteilijan asemassa. Hakijana voi olla työryhmä. Työryhmään voi kuulua myös muun alan toimijoita kuvataiteilijan tai -taiteilijoiden lisäksi.

Voiko hakija olla kuraattori?
Ei voi. Hakijan täytyy ehdottaa kuvataideprojektia, jonka hän on itse luonut ja johon hänellä on tekijänoikeus.

Miten sähköinen hakemus tehdään?
Hakemus täytetään Lönnströmin taidemuseon verkkosivulla (tästä). Hakijan ei tarvitse rekisteröityä hakemuksen täyttämistä varten. Huomaa, että et voi tallentaa täyttämääsi hakemusta ja jatkaa myöhemmin sen täyttämistä. Tästä syystä suosittelemme, että kirjoitat tekstin valmiiksi tekstinkäsittelyohjelmalla ja tallennat sen itsellesi. Kun olet kirjoittanut vastaukset kaikkiin kysymyksiin, voit kopioida ne hakulomakkeeseen.

Käytä näitä otsikoita kirjoittaessasi tekstinkäsittelyohjelmalla hakemustasi:
Yhteystietojen lisäksi:
– Projektin toteuttajan esittely (max. 1 000 merkkiä)
– Mitä olet tehnyt aiemmin? (max. 1 000 merkkiä)
– Projektin nimi
– Projektisuunnitelma. Kerro missä projekti toteutetaan, koska ja miten (max. 2 000 merkkiä)
– Projektin aikataulu
– Miten projekti näkyy Raumalla?
– Minkälainen taidekasvatusosio voisi olla? (max. 1 000 merkkiä)
– Miten projektia voi seurata verkossa? (max. 500 merkkiä)
– Miten projekti dokumentoidaan? (max. 500 merkkiä)
– Mitä odotuksia sinulla on yhteistyölle? (max. 1 000 merkkiä)
– Taiteilijakorvauksen summa
– Taiteilijakorvauksen maksuaikataulu
– Jos kyseessä on työryhmä, miten taiteilijakorvauksen summa jakautuu?
– Muuta huomioitavaa (max. 1 000 merkkiä)
– Liitteet ja linkit

Liitä hakemukseen ainakin ansioluettelosi ja projektin kustannusarvio. Linkkeinä voi lisäksi antaa verkko-osoitteita, joista löytyy esim. portfolio, kuva- tai äänimateriaalia. Sähköisen hakemuksen liitteiden tulee olla pdf-muodossa. Yhden liitteen maksimikoko on 1 Mt. Lähetä lopuksi hakemuksesi Lähetä-painikkeella. Ohjelma kuittaa välittömästi Kiitos-viestillä, kun lähetys on onnistunut. Viesti ei ohjaudu sähköpostiisi.

Muut kuin pdf-muotoiset liitteet voit lähettää postin kautta Lönnströmin taidemuseon toimistoon osoitteella Syväraumankatu 41, 26100 Rauma. Lähetettyjä liitteitä ei palauteta. Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti. Liitteiden tulee olla perillä 15.10.2018 mennessä.

Voiko sähköisen hakemuksen tehdä englanniksi?
Kyllä voi. Hakemuksen voi tehdä englanniksi täyttäen joko suomenkielisen tai ruotsinkielisen hakemuksen. Liitteet voivat olla englanniksi.

Miten projekti kannattaa esitellä hakemuksessa?
Suunnitelmista kannattaa kertoa mahdollisimman napakasti ja rehellisesti. Valintaraati arvostaa suunnitelmia, jotka ovat realistisia toteuttaa.

Milloin hakuaika päättyy?
Hakuaika päättyy 15.10.2018.

Kuka valitsee toteutettavat projektit?
Teresia ja Rafael Lönnströmin Säätiön hallituksen nimeämä valintaraati tekee esityksen Säätiön hallitukselle, joka päättää toteutettavasta projektista.

Miten hakemukset käsitellään hakuajan päätyttyä?
Valintaraati tutustuu hakemuksiin hakuajan päätyttyä. Marraskuun aikana museon henkilökunta saattaa ottaa yhteyttä hakijaan ja pyytää lisätietoja. Neuvotteluissa voidaan pohtia esimerkiksi projektin laajuutta tai erilaisten osioiden painotuksia.

Henkilökunta voi ottaa yhteyttä myös ulkopuolisiin asiantuntijoihin esim. tekniseen toteutukseen liittyen keskusteltuaan yhteydenotosta ensiksi hakijan kanssa. Kaikki hakemuksen käsittelyyn liittyvät keskustelut ovat luottamuksellisia. Myös ulkopuoliset asiantuntijat ovat vaitiolovelvollisia. Nämä keskustelut voidaan siis käydä ennen kuin päätös valittavasta projektista tehdään.

Milloin toteutettavat projektit julkistetaan?
Toteutettavat projektit julkistetaan Teresia Lönnströmin syntymäpäivän 13.12.2018 yhteydessä.

Voiko hakija jättää useamman hakemuksen?
Totta kai voi, mikäli hänellä on useampia toisistaan poikkeavia ideoita.

Voiko hakija käyttää hakemuksessa nimimerkkiä?

Ei voi. Lönnströmin taidemuseo etsii projektihaulla museon kanssa yhteistyössä toteutettavaa nykytaideprojektia. Hakijan tulee osoittaa omaavansa kokemusta vastaavanlaisista projekteista tai ainakin ymmärtävänsä realistisesti projektin vaatimukset. Pelkkä projekti-idea ja nimimerkki ei kertoisi hakijan taustoista ja kokemuksesta mitään.


  • Facebook
  • Twitter