Valon leikki -työpajat koululaisille


Valon leikki -työpajoissa oli pääosassa elämyksellisyys, havainnointi ja ihmeiden löytäminen arjesta, valosta ja varjosta.

Lönnströmin taidemuseo järjesti syys-lokakuussa koululaisille Valon leikki -näyttelyyn liittyviä työpajoja. Työpajojen suunnittelusta ja ohjaamisesta vastasi mediataiteilija Niina Suominen. Työpajojen toteuttamista on tukenut Satakunnan lastenkulttuuriverkosto.

Niina Suomisen ohjaamat työpajat järjestetiin Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseon Galleriassa ke 23.9.2015 sekä pe 25.9.2015 klo 10-11.30 ja klo 13-14.30. Lisäksi Suomen museoliiton Mennään museoon! -viikolla järjestettiin vastaavia työpajoja ma 5.10. ja ti 6.10 klo 9-10.30 sekä klo 12-13.30. Lokakuussa työpajoja ohjasi Lönnströmin taidemuseon museoassistentti Raija Heikola.

Jokaiseen työpajaan oli mahdollista ilmoittautua koululuokan, ja siihen osallistuminen oli ilmaista. Työpajat oli suunniteltu noin 2.–4.-luokkalaisille.

Työpajaan kuului tutustuminen Lönnströmin taidemuseon Valon leikki -näyttelyyn. Varsinaisessa työpajassa oppilaat pääsivät kokeilemalla tutustumaan valon ja varjon suhteeseen. He tekivät heijastuksia ja varjokuvia yksinkertaisin keinoin käyttämällä erilaisia luonnonmateriaaleja ja esineitä. Työpajassa oli pääosassa elämyksellisyys, havainnointi sekä ihmeiden löytäminen arjesta, valosta ja varjosta.

Lisätietoja Niina Suomisesta

http://www.av-arkki.fi/taiteilijat/niina-suominen

Lisätietoja

p. 045 2610 504, info(at)lonnstrominmuseot.fi