Terhi Silenius

THE CORRIDORS GETS OLD, THE FACES GETS CRACKIN,
BUT THE DEATH IS FOREVER YOUNG — valokuvateoksia
Pihatalon Studiossa 7.11.—9.12.2012

Terhi Sileniuksen valokuvateokset ovat syntyneet ajan olemuksen pohdinnoista hengeltään ikinuoressa, mutta fyysisesti vanhenevassa ja rapistuvassa Pariisissa. Silenius työskenteli Pariisissa neljä kuukautta kesällä 2012 Cité Internationale des Arts taitelijaresidenssissä.

Näyttely on kuvaus välitilasta - elämästä historian ja tulevaisuuden välissä. Ja ajasta, jota ei voi pysäyttää, joka etenee vääjäämättä, tulee kohti, on läsnä ja loittonee taas kadotakseen saavuttamattomiin.

"Kameran katse on käännetty jatkuvassa muutostilassa olevaan katoavaan kauneuteen: Ajan kuvittamiin seiniin ja kasvoihin, Pariisin portaikkoihin, jotka tuoksuvat historialle, yön varjoihin, jotka syntyvät auringon laskiessa ja kuolevat sen noustessa ja vanhojen talojen seiniin, joiden rapistuneet pinnat antavat kasvot eri aikakausille." - Terhi Silenius

Terhi Silenius (s. 1977, Oulu) on opiskellut mm. Limingan taidekoulussa (1996-1998) ja Nicholas Copernicus Universityn Multimediataiteenosastolla Torúnissa Puolassa (2004) ja valmistunut kuvataiteilijaksi (AMK) Etelä-Karjalan Ammattikorkeakoulusta Imatralta vuonna 2005. Hän on osallistunut yhteisnäyttelyihin sekä pitänyt yksityisnäyttelyt 00130 Galleriassa ja Galleria Rantakasarmissa Helsingissä.