Jasmin Anoschkin

Öljynporauslautanrakentajan tytär
24.11.2012—20.1.2013

 

Nuori satakuntalainen kuvataiteilija 2012 Jasmin Anoschkin on omaleimainen ja rohkea, uutta ja perinnettä yhdistävä kuvataiteilija.

Jasmin Anoschkinin tuotantoa, niin veistoksia kuin maalauksiakin, leimaavat voimakas tilallisuus, tunnekylläinen ilmaisu sekä taiteellisten valintojen rohkeus. Taiteilijan teokset kutsuvat katsojaa tunteen, älyn ja havainnon tasoilla.

"Jasmin Anoschkin on räiskyvä ekspressionisti, joka maalaa nopeasti ja veistää ronskisti. Hän laskee teoksensa maailmalle niin tuoreina, että ne välittävät tunnetta taiteilijan läsnäolosta. Hän ei kumartele veistämisen kirjoittamattomille laeille eikä noudata modernistista veistoperinnettä. Maalausten mallit ovat työskentelyn lähtökohta, mutta henkilöllisyys ei teoksissa korostu. Anoschkin maalaa tyyppejä, joita me kaikki tunnemme, ihmisiä, joita tapaamme päivittäin. Hän maalaa meitä ja tekee sen lämpimästi ja arvostaen."
- Veikko Halmetoja, kuvataidekriitikko

Stipendinäyttely tuotetaan yhteistyössä Lönnströmin taidemuseon ja Satakunnan taidetoimikunnan kanssa. Valintaraatiin kuuluivat professori Päivi Granö (Satakunnan taidetoimikunta), museonjohtaja Selma Green (Lönnströmin taidemuseo), kuvataiteilija Talvikki Lehtinen (Satakunnan taidetoimikunta) sekä asiantuntijajäsenenä museonjohtaja Johanna Vuolasto (Kouvolan kaupungin museot). Näyttely jatkaa Kouvolan taidemuseo Poikiloon vuoden 2013. Aikaisemmat palkitut ovat Kalle Hamm (1999), Marjo Heino-Fihlman (2002), Samppa Törmälehto (2006) ja Laura Lilja (2009).

Jasmin Anoschkin (s. 1980 Porissa, asuu ja työskentelee Helsingissä) on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemian kuvanveistonosastolta vuonna 2004. Hänen teoksiaan on ollut esillä yhteisnäyttelyissä mm. Mäntän kuvataideviikoilla (2009), Turussa Wäinö Aaltosen museossa (2010) ja Salon taidemuseossa (2012). Yksityisnäyttelyitä hän on pitänyt mm. Keravan Taidemuseossa (2007) ja Helsingissä Forum Boxissa (2010) ja Galleria Sculptorissa (2012).

www.jasminanoschkin.com