Marko Lampisuo

Maiseman loppu
Pihatalon Studiossa 17.4.—12.5.2013

Marko Lampisuon Maiseman loppu -näyttely avattiin Rauma-päivänä ja samalla julkaistiin Lampisuon taidetta esittelevä kirja. Videoista ja taidegrafiikasta koostuvan näyttelyn teemoja ovat ympäristön muutokset ja muistamisen tekniikat.

Näyttelyssä soi musiikki, jonka Jussi Lehtisalo on säveltänyt Lampisuon videoteokseen.

Maiseman loppu -videoinstallaatiossa Lampisuo venyttää vanhan videokameran käyttöikää ja ominaisuuksia tavalla, jota voi luonnehtia videokuvan arkeologiaksi. Myös Marko Lampisuon taidegrafiikalla on kokeellinen ja elokuvallinen luonne. Uusien grafiikanteosten lähtökohtina ovat kulttuurihistoriallisesti merkittävät italialaiset rantanäkymät.

Marko Lampisuo on syntynyt 1970 Turussa ja on vuodesta 2004 lähtien asunut Porissa. Hän valmistui kuvataiteilijaksi Tampereen Taiteen ja viestinnän oppilaitoksesta 1996 ja Tampereen AMK:sta 2003.
Näyttelyn teoksia taiteilija on kuvannut Italian Firenzessä Arno-joen ja Venetsiassa Canal Granden rannoilla, Tampere - Pori -junassa, Turussa Kakskerran saaressa, Uudenkaupungin Pyhämaalla, taiteilijaresidensseissä Karjalohjalla ja Keuruulla sekä eri puolilla Poria.

Maiseman loppu -kirja julkaistaan Porin taidemuseon julkaisusarjassa. Esipuheesta, Kari Yli-Annalan artikkelista ja Lampisuon teoksista koostuva kirja on suomen-, englannin- ja saksankielinen. Kirjaa myyvät Lönnströmin taidemuseon ja Porin taidemuseon museokaupat (26 e).

www.lampisuo.fi