Laila Pullinen esittelee näyttelyään

Jos tutkit maan muotoja, jotka ovat itsestään muotoutuneet tai meren rannassa kallioita, niin ei siellä suoraa viivaa näe: ne ovat kaikki kaaria. Luonto hioo, tuuli hioo, vesi hioo.... Ne tavallaan muokkaavat sen kallion. Se on aina kaareva. Ei se ole litteä tai suora.

Laila Pulliselle kaari on orgaaninen muoto. Kaari syntyy jännitteistä, valosta, materiasta ja energiasta. Valon kaari -näyttelyssä on esillä Laila Pullisen pronssiin, kiveen ja puuhun veistämiä ja paperille piirtämiä kaaria. Ja olipa materiaali mikä tahansa, jokaisella teoksella on sen oma humanistinen sisältönsä.

Laila Pullinen tunsi Lönnströmin museoiden äidin Teresia Lönnströmin. Rouva Lönnström istui taiteilijan mallina pronssireliefiä varten. Kun Teresia näki ensimmäistä kertaa Pullisen veistämän kaksoismuotokuvan itsestään ja edesmenneestä miehestään Rafael "Rafu" Lönnstömistä, puhkesi hän kyyneliin. Laila Pullisen kädenjäljen kaari oli onnistunut vangitsemaan olennaisen - elämän valon ja sen heijastukset.

Professori Laila Pullinen kertoo itse Valon kaari -näyttelyn teosten tarinoista ja aiheista sekä niiden tekniikoista ja materiaaleista keskiviikkona 6.11. kello 18.00.

Taitelijan omalle opastuskierrokselle pääsee osallistumaan pääsylipun hinnalla. Lönnströmin taidemuseossa on tuolloin pidennetty avoinnaoloaika kello 19.00 asti. Tervetuloa!