UNELMA-luento

Nura Farah
Unelma: Kirja suomeksi
to 13.11. klo 18-19.30 Lönnströmin taidemuseon 3. kerros

Lönnströmin taidemuseossa meneillään olevaan Unelma-näyttelyyn liittyvät luennot unelmasta ja sen toteutumisesta jatkuvat. Torstaina 13. marraskuuta Nura Farah kertoo toteutuneesta unelmastaan. Hänen suomeksi kirjoittamansa kirja Aavikon tyttäret ilmestyi viime keväänä.

Nura Farah (s. 1979) on Suomeen 13-vuotiaana muuttanut somalinainen, joka on opiskellut täällä laborantiksi ja työskentelee Evirassa Helsingissä. Aavikon tyttäret oli hänen unelmansa täyttymys ja pitkän työn tulos: suomen kielellä kirjoitettu kertomus tytöstä, jonka elämä on tiukoin langoin sidottu kulttuurin vaatimiin tapoihin ja kipeisiinkin perinteisiin, mutta joka rohkeudellaan pystyy vaikuttamaan omaan onneensa.

Aavikon tyttäret kuvaa paimentolaisten elämää Somaliassa 1940-luvulta 1960-luvulle, jolloin maa itsenäistyi. Toivo paremmasta tulevaisuudesta virisi, mutta yhtenäisyyden sijaan maa joutui klaanien väliseen sotaan. Nura Farah on halunnut kirjallaan selvittää, miksi Somalia on ajautunut nykytilanteeseen, jossa klaanit taistelevat toisiaan vastaan.

Nura Farah toivoo, että hänen kirjansa olisi maahanmuuttajanuorille esimerkkinä siitä, että unelmistaan ei kannata luopua. Se on hyvä esimerkki myös meille kaikille siitä, miten tarmokkuudella, rohkeudella ja työtä tekemällä voi toteuttaa unelmansa.

Luento, joka pidetään Lönnströmin taidemuseon 3. kerroksessa, on toteutettu yhteistyössä Rauman kansalaisopiston kanssa. Luennolle on vapaa pääsy.