Naisten pankin taidehuutokauppa 2014

Naisten pankin taidehuutokauppa sunnuntaina 23.11.2014 klo 13 taidemuseon 3. kerroksessa

Lönnströmin taidemuseo toteuttaa kehitysmaiden naisten unelmia yhdessä Naisten pankin kanssa

Naisten pankki järjestää Lönnströmin taidemuseossa taidehuutokaupan. Se toteutetaan osana Lönnströmin taidemuseon Unelma-näyttelyä. Meklarina toimii Mika Rapala.

Teoksensa huutokauppaan luovuttaneet taiteilijat ovat määritelleet huudettavana oleville teoksille pohjahinnan, ja sen yli huudettu summa lahjoitetaan lyhentämättömänä Naisten pankille. Osallistumalla huutokauppaan voit auttaa Naisten pankkia toteuttamaan naisten unelmia eri puolilla maailmaa.

Taidehuutokaupasta on mahdollista hankkia kotiin tai vaikka lahjaksi seuraavien taiteilijoiden töitä:
Mari Aspola, Kirsi Backman, Maija Kantanen, Salme Kauppi, Lasse Kempas, Kirsi Kuusisto, Eila Minkkinen, Meri Pauniaho, Paavo Paunu, Tommi-Wihtori Roström, Anu Sukanen, Göran Torrkulla

Yleisö voi tutustua teoksiin Lönnströmin taidemuseossa huutokauppapäivänä klo 12 alkaen.

Naisten pankki on suomalainen konsepti, joka yhdistää liike-elämän, kehitysyhteistyön ja vapaaehtoisverkoston monipuolisen osaamisen. Valtaosa maailman köyhistä on naisia ja Naisten pankin tavoitteena on kerätä varoja näiden maailman köyhimpien elinolosuhteiden parantamiseksi. Lahjoitetuilla varoilla tuetaan mm. naisten ammattikoulutusta ja yrittäjyyttä.

Lönnströmin museoiden perustaja Teresia Lönnström oli omana aikanaan mukana monenlaisissa hyväntekeväisyyshankkeissa. Naisten aseman parantaminen sekä lasten ja nuorten asiat olivat hänelle tärkeitä. Teresia Lönnströmin erityinen kiinnostuksen kohde oli kuvataide. Hän halusi tukea satakuntalaisia ja erityisesti raumalaisia kuvataiteilijoita. Kotinsa kokoelmaa hän täydensi hankkimalla naistaiteilijoiden teoksia jo silloin, kun naistaitelijat eivät vielä olleet vakiinnuttaneet asemaansa taiteen maailmassa.