Videokaffe

New Media Art Collective
Pihatalon Studiossa 10.12.2014—11.1.2015

Videokaffe on kansainvälisellä ja monialaisella pohjalla toimiva nykytaidekollektiivi. Tekniikkaa, tiedettä, käsityötä ja taidetta yhdistellen Videokaffe pyrkii synnyttämään osallistavan, vuorovaikutteisen ja prosessuaalisen kokemuksen, joka yhdistyy ainutkertaiseen nykytaideteokseen. Pihatalon näyttelyssä nähdään tuore valikoima kollektiivin jäsenten tuotannosta.

Heini Ahon Innermost on surrealistinen veistos, jossa huonekalujen kulmat on leikattu pois. Videoteoksessa Endless Renovation ihminen valuttaa vettä kupista pöydälle ja kokoaa sitten lähellä olevia esineitä kasaksi ikään kuin suojautuakseen vedeltä. Päällekkäin pinottuna esineistä muodostuu kiikkeriä toteemipaaluja.

Jack Balancen Polarized painting näyttää, miten pienikin valon tulokulman muutos voi paljastaa yllättäviä asioita. Missä on valoa, siellä odotamme näköaistin kautta saamamme tiedon paljastavan, millaisessa ympäristössä me olemme. Ja kuitenkin näköhavainnossa jää suurin osa näkemättä.

Olli Suorlahti
tuo näyttelyyn kolme teosta. Rising bubbles: sound luo äänimaiseman vahvistamalla ilmakuplien ääntä gramofonin torvella. Diffractive optohauler on kokeellinen projektori, joka vääristää valoa ja värittää sitä liikkuvalla optiikalla. Tuloksena on jatkuvasti muuttuva abstrakti projektio. Cinemascope rotator (yhteistyössä Sebastian Zieglerin kanssa) kuljettaa sähkölampun kuvan pyörivien optisten elementtien kautta niin, että sen muoto muuttuu.

Thomas Westphalin kineettinen installaatio Kekku käsittelee perhe-elämään liittyviä kysymyksiä. Videon henkilöt ovat Kekku sekä hänen vaimonsa ja tyttärensä. Videolla nähdään henkilöiden ruumiinjäseniä istumassa keinussa.

Sebastian Zieglerin elektronischer Lichtkasten - e.L.k on jatkuvassa liikkeessä oleva elektroninen videokuva, joka on tehty ajamalla ennalta valmistettu kuva vanhan videoefektimikserin kautta. Veistoksessa olevien säätimien avulla yleisö voi itse manipuloida videokuvaa.

www.videokaffe.com