Vihreät huoneet ja norsun iho


Päivi Setälän erikoisopastus Valon leikki -näyttelyyn keskiviikkona 2.9.2015 klo 18 Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseon Galleriassa.

Opastuksessa TaT, valokuvataiteilija Päivi Setälä kertoo valokuvauksen eri tekniikoiden vaikutuksesta valokuvailmaisuun ja taiteilijan työstä erilaisissa työyhteisöissä.

Päivi Setälä johtaa Porin lastenkulttuurikeskus–Satakunnan lastenkulttuuriverkostoa ja toimii Satakunnan taidetoimikunnan puheenjohtajana.

Päivi Setälän (s. 1962) valokuvasarja Viimeinen Vihreä on esillä Valon leikki -näyttelyssä. Lähtökohtana valokuvasarjassa on tarkkuuden ja epätarkkuuden etsiminen. Valokuvasarjaan on vangittu taiteilijan oman kasvihuoneen syksyinen, kostea viherrys ja pakenevan valon pilkahdus. Setälä on kuvannut paljon kasvihuoneita, mm. Eurajoen Vuojoen kartanon Orangeriaa. Vihreä on väri, jolla hän pyrkii ympäröimään elämänsä.

Lönnströmin taidemuseon Valon leikkiuudempia teoksia Teresia ja Rafael Lönnströmin Säätiön taidekokoelmasta -näyttely on esillä Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseon Galleriassa. Kotimuseoon ja erikoisopastuksiin on ilmainen sisäänpääsy. Kotimuseo on avoinna joka kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona klo 16–19.