Juhlat Teresia Lönnströmin kodissa

Keskiviikkona 7.10.2015 elämyksellinen erikoisopastus Juhlat Teresia Lönnströmin kodissa vie juhlan tunnelmaan Lönnströmin kotimuseossa.

Teresia Lönnström järjestimielellään juhlia, kutsuja ja tilaisuuksia kauniissa kodissaan ja hänet tunnettiin taitavana juhlien emäntänä. Huolella järjestetyissä juhlissa oli suuren maailman tyyliä, ja monet niistä jäivät lähtemättömästi vieraiden mieliin.

Ehkä mieleenpainuvimmat juhlat vietettiin Teresia Lönnströmin 60-vuotispäivänä joulukuussa 1955. Hänen kotonaan oli päivällä vastaanotto onnittelijoille ja illalla saliin oli katettu pitkät pöydät valkoisin liinoin päivällisiä varten. Lehtihaastattelussa hän myöhemmin kertoi järjestämistään juhlista: "Joskus minulla oli 60 hengenkin päivällisiä, jotka valmistin melkein alusta loppuun itse. Se on ollut minulle ilo."

Juhlat Teresia Lönnströmin kodissa -opastuskierrosta varten museossa otetaan esille myös juhlissa käytettyjä kristallilaseja. Esille on asetettu myös Teresia Lönnströmin 80-vuotisjuhlien iltapuku vuodelta 1975. Oppaana kierroksella toimii Lönnströmin museoiden museoassistentti Raija Heikola.

Opastuskierrokselle ja kotimuseoon on ilmainen sisäänpääsy. Kaikille avoin erikoisopastus on osa Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseon Senioreiden kulttuuriviikkojen ohjelmaa. Kotimuseo on avoinna keskiviikkona 7.10. klo 16-19.