Valo piirtää maiseman

Mollu Heinon erityisopastus Valon leikki -näyttelyyn keskiviikkona 4.11.2015 klo 18 Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseon Galleriassa

Lönnströmin taidemuseon Valon leikki – uudempia teoksia Teresia ja Rafael Lönnströmin Säätiön taidekokoelmasta -näyttely on esillä kotimuseon Galleriassa 31.3.2016 asti.

Näyttelyyn liittyen museo järjestää erikoisopastuksen keskiviikkona 4.11. klo 18, jolloin opastuksen pitää Luvialla asuva, Satakunnan läänintaiteilijana toimiva kuvataiteilija Mollu Heino (s. 1967). Heinon öljymaalaus Pieniä murheita (2001) on esillä Valon leikki -näyttelyssä.

Kuvataiteilija Mollu Heino on tunnettu tummista, kookkaista maalaussarjoistaan. Erityisopastuksessa Heino kertoo suhteestaan maalaamiseen, värin ja maalin merkityksistä sekä siitä tavasta, jolla uusi teos syntyy. Hän työskentelee väriä poistaen ja yksityiskohtia hävittäen. Lopputuloksena on puhdasta maalaustaidetta, joka pelkistyneisyydessään luo vaikuttavia maisemia tai toisaalta lähikuvia luonnon elementteihin. Maalaussarja on pitkä ajallinen jatkumo, jossa selkeimmin on nähtävissä värisävyjen muuttuminen ja mustavalkoisuuden lisääntyminen. Heinon viimeisin yksityisnäyttely oli elokuussa TM-galleriassa Helsingissä.

Läänintaiteilijana Heino työskentelee alueen taiteilijoiden hyväksi järjestäen erilaisia näyttelyitä ja tapahtumia, joissa kuvataide ja taiteilijat pääsevät esille. Näkyvyys ja taiteilijoiden toimeentulo ovat osa työnkuvaa, kuten myös prosenttiperiaatteen edistäminen. Prosenttiperiaate tarkoittaa että prosentti uudis- tai korjausrakentamisen kuluista käytetään taiteeseen. Viimeisimpiä prosenttikohteita on mm. Satakunnan sairaanhoitopiirin lasten ja naistentalo. Heino kuratoi sairaalan uuden kokoelman, jossa on taideteoksia noin 30 kuvataitelijalta.