Opettajalle

Museovierailu

Koululuokat ja opiskelijaryhmät voivat tutustua Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseoon ma–pe klo 8 lähtien. Opastetulla museovierailulla voidaan keskittyä esim. talon asukkaiden arkeen ja juhlaan, kodin taideteoksiin tai alueen teollisuushistoriaan.

Lönnströmin taidemuseo on toiminut vuodesta 2016 alkaen seinättömänä museona toteuttaen yhteistyössä kuvataiteilijoiden kanssa nykytaiteen projekteja. Niitä on mahdollisuus seurata kotimuseon Galleriassa. Galleriassa on koettavissa myös nykytaideprojekti Khronoksen talon virtuaalitodellisuusympäristö HTC Vive virtuaalitodellisuuslaseilla.

Opastus kestää noin 45 min ja maksaa 60 euroa. Opastettuun museokäyntiin voi yhdistää omatoimisen työpajan museon tiloissa. Opastusvaraukset etukäteen sähköpostilla info(at)lonnstrominmuseot.fi tai puhelimitse 045 2610 504. Jätä tarvittaessa viesti puhelinvastaajaan, niin soitamme takaisin.

Ota yhteyttä museoon ja sovi käyntiaika!

Lönnströmin kotihiiri seikkailee videolla

Kotihiiren video-opastus kotimuseoon on suunnattu päiväkoti- ja alakouluikäisille lapsille. Ota oma mobiililaite mukaan ja katso miten Lönnströmin kotihiiri seikkailee ja esittelee kotitaloaan. Kotihiiri kertoo talon asukkaista ja houkuttelee lapset mukaan tekemään hauskoja tehtäviä museossa. Video-opastuksen on suunnitellut musiikkipedagogi Venla Katila, joka myös esiintyy kotihiirenä videolla.

Kotihiiren video-opastus on katsottavissa kotimuseon YouTube-kanavalla. Katso videot

Tehtäviä verkossa

Muotokuvastudio-työpajat

Teresian puutarha -työpajat

Tutustu myös Lönnströmin taidemuseon nykytaideprojekteihin liittyviin tehtäviin:

Keskustelupuisto-työpajat

Flatlands-työpajat

Khronoksen talo -työpajat

Raumalaisten museoiden yhteisen Puuta, rautaa, rakkautta -hankkeen tehtäviä kouluille

Lönnströmin museoiden mobiilioppaat:

Mobiilioppaita voi käyttää museossa, luokassa tai kotona omalla mobiililaitteella, kuten tabletilla tai kännykällä, sekä tietokoneella. Mobiilioppaat on toteutettu Suomen museoliiton Seinätön museo -alustalle ja niiden käyttö ei vaadi sovelluksen lataamista. Museossa on käytettävissä langaton verkko.

Kerttu ja Iiro Östmanin elämä sisältää viisi kuunnelmaa raumalaisen työläispariskunnan elämästä 1940–50-luvuilla ja se on suunniteltu yläkoululaislle. Kuunnelmissa paetaan sodan pommituksia Lönnströmin tehtaalta Syvärauman metsiin, sinnitellään pula-aikana, marjastetaan perheen kanssa ja suunnitellaanpa lakkoakin. Oppaassa on myös monivalintatehtäviä.
Tutustu: Kerttu ja Iiro Östmanin elämä

Kurkistus kotimuseoon on alakoululaisille suunniteltu tehtäviä sisältävä kierros kotimuseoon ja se on käytettävissä myös mobiilioppaana: Kurkistus kotimuseoon -kierros

Tutustu myös muihin mobiilioppaisiimme

Museodraamaa kotimuseolla

Katso video kotimuseossa toteutetusta museodraamasta, jossa läänintaiteilija Karoliina Suoniemi esittelee Teresia Lönnströmin kotia sisäkköharjoittelija Eevan roolissa.

Verkkonäyttely

Lönnström-yhtiöiden historiaa esittelee verkkonäyttely Lönnström–yhtiöt 1929-1984  • Facebook
  • Twitter