Tyyliä ennen ja nyt

Köyliössä toimivan neuleyritys Kainon perustaja ja yrittäjä Niina Sinisalo pitää erikoisopastuksen Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseossa keskiviikkona 3.2.2016 klo 18.

Tyyliä ennen ja nyt -opastuksella katsellaan Sinisalon johdolla Tyylikäs Teresia -näyttelyn pukuja ja asusteita sekä pohditaan miten tyylit ovat vaihtuneet eri vuosikymmenillä ja muoti muuttanut muotoaan. Nykyaikaisten, laadukkaiden vaatteiden valmistajana toimiva Sinisalo kiinnittää erityistä huomiota Teresia Lönnströmin pukujen materiaaleihin ja estetiikkaan.

Teollisuusneuvos Teresia Lönnström (1895–1986)johti raumalaista Lönnströmin metalliteollisuusyritystä kolmekymmentä vuotta. Hän toimi yhtiöiden johdossa miehensä Rafael Lönnströmin jälkeen vuodesta 1944 vuoteen 1973. Tyylikäs edustaminen kuului osana hänen työhönsä Lönnström-yhtiöiden johdossa. Teresia oli kiinnostunut muodista ja nuorena opiskellutkin alaa.

Tyylikäs Teresia -näyttely on esillä vielä tämän kevään. Kotimuseo on avoinna keskiviikkona 3.2. klo 16–19. Opastukselle voi osallistua museon sisäänpääsymaksulla: 5 € / 3 € / alle 18-v. ilmaiseksi.

Lönnströmin museoiden vuosikortilla (10 €) ja Suomen museoliiton Museokortilla vapaa sisäänpääsy Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseoon ja kaikkiin tapahtumiin.