Töissä Lönnströmillä

Teresia Lönnströmin autonkuljettajana ja Lönnströmin museoiden museomestarina pitkän uran tehnyt Raimo Rosvall pitää erikoisopastuksen Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseossa keskiviikkona 2.3.2016 klo 18. Töissä Lönnströmillä -opastuksella tehdään kierros kotimuseossa ja kuullaan muistoja talosta sekä työstä Lönnström-yhtiöissä ja Teresia Lönnströmin kuljettajana.

Raimo Rosvall aloitti autonasentajan työt Lönnströmin tehtaiden autotallilla 1960-luvulla. Hän siirtyi yhtiön johdon autonkuljettajaksi ja sittemmin Teresia Lönnströmin henkilökohtaiseksi autonkuljettajaksi. Pitkän työsuhteen aikana välit teollisuusneuvokseen kehittyivät luottamuksellisiksi. Teresia Lönnströmiä Rosvall kuvaa henkilönä ystävälliseksi, määrätietoiseksi ja oikeudenmukaiseksi.

Teresia Lönnströmin kuoleman jälkeen Raimo Rosvall jatkoi Lönnströmin museoiden museomestarina 14 vuotta. Samalla hän kokosi talteen Lönnström-yhtiöiden tuotantoa ja historiaan liittyvää materiaalia. Nykyisin hänen keräämänsä aineisto muodostaa Teresia ja Rafael Lönnströmin Säätiön Lönnström-kokoelman.