Näenkö?

Optikko Pekka Palmun erikoisopastus Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseon Gallerian näyttelyssä Rauma-päivänä su 17.4.2016 klo 14.30

Raumalainen optikko Pekka Palmu katselee ja keskustelee yhdessä museokävijöiden kanssa Yksityiskohtien väliaikainen observatorio -näyttelyssä kotimuseon Galleriassa Rauma-päivänä 17.4. klo 14.30. Näenkö? -opastuksella tarkastellaan näyttelyn teoksia optikon ja yleisön näkökulmasta. Näemmekö samalla vai eri tavalla sen, mitä katsomme? Näköhavainto tapahtuu aivoissa, aikaisemmin näetty ja koettu muokkaa näköhavaintoa. Opastuksella pohditaan Pekka Palmun kanssa myös näkemisen eroja

Optikko Pekka Palmu toimii Silmäoptikot Palmu -liikkeessä Vanhassa Raumassa. Hän on myös Suomen Optinen Toimiala ry:n puheenjohtaja sekä Suomen Työnäköseuran hallituksen jäsen.

Valoa ja näkemistä käsittelevän Yksityiskohtien väliaikainen observatorio -näyttelyn on toteuttanut RaumArsin taiteilijavieras Lena Gätjens yhteistyössä Rauman kuvataidekoulun arkkitehtuurin ja grafiikan opiskelijoiden ja kuvataiteilija Tommi-Wihtori Roströmin sekä VALO-pajatoiminnot -työllistämishankkeen kanssa. Näyttelyn on järjestänyt RaumArs, Rauman taiteilijavierasohjelma yhteistyössä Lönnströmin taidemuseon kanssa ja se on osa ensimmäistä kertaa järjestettävää VASTAAN+OTTO -yhteisötaiteen triennaalia.

Rauma-päivänä 17.4. Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseoon sekä Pekka Palmun opastukselle on ilmainen sisäänpääsy. Ilmaiseksi pääsee myös muihin Rauman museokohteisiin. Museoiden yhteisen karttaesitteen voi napata mukaan museoiden lisäksi matkailuinfosta ja kahviloista.

Näenkö? -erikoisopastus
Rauma-päivänä 17.4. klo 14.30
Optikko Pekka Palmu
Ilmainen sisäänpääsy opastukselle ja kotimuseoon.
Kotimuseo on avoinna klo 12–16.