Teresian puutarha -työpajat

Teresia ja Rafael Lönnströmin koti valmistui vuonna 1942 Rauman Kaivopuistoon. Taloa ympäröi lähes 2 hehtaaria laaja piha-alue. Teresian puutarhan innoittamana voi askarrella, piirtää tai tehdä pihasuunnitelman. Tehtävissä on erilaisia vaatimustasoja ja niitä voi tehdä myös museovierailun yhteydessä tai jatkaa vierailun jälkeen.

Tutustu puutarhaan verkossa:
Kierros Lönnströmin kotimuseon puutarhassa:
http://tarinasoitin.fi/puutarhakierros

Teresian puutarha –tehtävät

I Koti ja puutarha

a) Piirustus kodista
** Mieti ajan kulumista. Tee piirustus omasta kotitalostasi, kun luonto on vallannut sen. Voit myös tehdä aiheesta sarjakuvan. Kuvittele miltä rakennus näytti 100 vuotta sitten, miltä se näyttää nyt ja miltä se näyttäisi 100 vuoden päästä.

b) Unelmien puutarha
** Piirrä unelmiesi puutarha. Mitä kasveja puutarhassa kasvaisi? Olisiko siellä eläimiä? Mitä muuta puutarhaan kuuluu?


c) Pihasuunnitelma
*** Tee kotimuseon puutarhaan uusi pihasuunnitelma. Mieti minne sijoittaisit kukkapenkit, pensaat, puut, vesialtaan pikkulinnuille, huvimajan, terassit …
Olisiko sinun puutarhasi hyöty-, labyrintti- vai salainen puutarha?

II Florinda

Lönnströmin taidemuseon kokoelmaan kuuluva Laila Pullisen(1933–2015) Florinda-veistos sijoitetaan pysyvästi kotimuseon pihalle. Ehdota mihin!

Florinda, 1973, pronssi 2/2, korkeus 170 cm. Kuva veistoksesta (ensimmäisessä kuvarivissä keskimmäisenä, klikkaa kuva suuremmaksi).

** Piirrä tai maalaa Florinda siinä ympäristössä, johon sijoittaisit veistoksen kotimuseon pihalla. Ota valokuva ehdotuksestasi ja lataa kuva Instagramiin aihetunnuksella #paikkaflorindalle.

*** Voit ottaa valokuvan paikasta pihalla ja ladata kuvan Instagramiin aihetunnuksella #paikkaflorindalle. Halutessasi voit perustella miksi valitsit paikan.


III Etsi pihalta

*–** Kierrä pihamaata ja etsi kotimuseon pihalta seuraavat kohteet:
– paloletku
– maton tamppausteline
– puutarhakalusteet
– kodin ovi
– Alppiruusu (Rhododendron)
– parveke
– lintulauta
– Rafael Lönnströmin patsas

Minne sijoittaisit kasvimaan ja mitä kasveja siellä kasvaisi?

Mihin sijoittaisit huvimajan, entä aurinkokellon?

Voit kuvata löytämäsi kohteet.