Juhlaohjelmaa Teresia Lönnströmin syntymäpäivänä 2016

Teresia Lönnströmin syntymäpäivää vietetään kotimuseossa tiistaina 13. joulukuuta 2016 klo 16–19. Illan ohjelmassa on läänintaiteilija Karoliina Suoniemen museodraamatuokioita klo 16–18 välillä. Rauman musiikkiopiston lapsikuoro Minidinan Lucia-neito kulkueineen esiintyy klo 16.30. Kotimuseoon on ilmainen sisäänpääsy.

Museodraama elävöittää museokäyntiä draaman keinoin. Museodraamatuokioissa eläydytään tunnelmaan hetkeä ennen syntymäpäiväjuhlaa Teresia Lönnströmin kotona 1950-luvulla. Sisäkköharjoittelija Eeva johdattelee yleisöä talossa. Yleisö voi seurata juhlan valmisteluja ja halutessaan osallistua niihin sisäkköharjoittelija Eevan seurassa.

Museodraaman on suunnitellut Satakunnan sanataiteen läänintaiteilija Karoliina Suoniemi ja se toteutetaan yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen kanssa. Museodraamaosuus liittyy läänintaiteilijan projektiin, jossa pyritään elävöittämään museoiden tarinaperinnettä osallistavan draaman, sanataiteen ja pelillisyyden keinoin.

Kotimuseon ruokasalissa on esillä 13.12.2016–8.1.2017 juhlava kattaus Teresia ja Rafael Lönnströmin monogrammikoristeisesta Arabian Elite-astiastosta 1940-luvulta.

Ohjelmaa 13.12.2016 Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseossa:

16–18 museodraamatuokioita, soveltavan sanataiteen läänintaiteilija Karoliina Suoniemi
16.30 Minidina-lapsikuoron Lucia kulkueineen, Rauman musiikkiopisto

Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo on avoinna klo 16–19. Ilmainen sisäänpääsy.
Yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen ja Rauman musiikkiopiston kanssa.

Karoliina Suoniemi on Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) Satakunnan läänintaiteilija ja hän edistää soveltavaa sanataidetta Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa. Filosofian maisteri Karoliina Suoniemi on aikaisemmin työskennellyt sanataiteen opettajana Turussa ja Tampereella. Lisäksi hän on tuottanut kirjallisuustapahtumia ja toiminut museolehtorina Työväenmuseo Werstaalla.