Opastettuja kävelykierroksia Lasten kulttuuriviikoilla maaliskuussa 2017

Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo tarjoaa yläkoululaisille ilmaisia kävelykierroksia entiselle Lönnström-yhtiöiden tehdasalueelle ja sen ympäristöön Rauman kaupungin lasten kulttuuriviikoilla 6.–19.3.2017.

Kävelykierroksella tutustutaan teollisuushistoriaan ja Kaivopuiston alueen kaupunkikuvan muuttumiseen. Kierros lähtee Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseolta ja kierroksella nähdään tehdasalueen säilynyttä rakennuskantaa sekä työntekijöiden asuintaloja. Samalla käydään läpi Lönnströmin tehtaiden ja niiden työntekijöiden historiaa sota-ajan ammustuotannosta 1980-luvun vesihanatuotantoon.
 
Kävelykierroksen pituus on noin 45 min. Jos sääolosuhteet estävät kävelykierroksen, vaihtoehtona on teollisuushistoriaa sisältävä opastuskierros Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseossa.

Opettajat voivat varata ajan kävelykierrokselle lasten kulttuuriviikoilla: viikolla 10: ti 7.3. / ke 8.3. / to 9.3. klo 8-15 välisenä aikana. Viikolla 11: ti 14.3. / ke. 15.3. / to 16.3. klo 8-15 välisenä aikana.
Lastenkulttuuriviikkojen kävelykierrokset ilmaisia ja ne täytetään varausjärjestyksessä. Varaukset tehdään Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseoon puh. 045 2610 504 tai info@lonnstrominmuseot.fi

Museo on tehnyt Kaivopuiston alueelle myös mobiiliopasteen, joka esittelee Lönnström-yhtiöiden tehdasaluetta ja yhtiöiden työntekijöiden asuinalueita. Opas toimii internetselaimen kautta osoitteessa tarinasoitin.fi/kaivopuisto. Mobiiliopas on toteutettu Suomen museoliiton ja Momeo Oy:n kehittämällä Seinätön museo -alustalla. Opastetta voi käyttää älylaitteilla, kuten älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella (datayhteys tarvitaan).

Tutustu mobiiliopasteeseen: Kierros Kaivopuiston alueella

Lisätietoa Lönnström-yhtiöistä: Lönnström-yhtiöt -verkkonäyttely   


Yhteistyössä Satakunnan Lastenkulttuuriverkoston kanssa.