Teresia Lönnströmin syntymäpäivä 13.12.2017


Teresia Lönnströmin syntymäpäivää vietetään kotimuseossa keskiviikkona 13. joulukuuta 2017 klo 12–19.  Rauman musiikkiopiston lapsikuoro Minidinan Lucia-neito kulkueineen esiintyy klo 17. Kotimuseoon on ilmainen sisäänpääsy.

Kotimuseon verkkoaidassa on esillä yhdessä Rauman taiteilijaseuran kanssa toteutettava NÄKY-teos, joka koostuu aitaan kiinnitetyistä heijastimista. Museo kutsuu kaikki mukaan teoksen toteuttamiseen! Heijastimia on saatavilla Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseosta sen aukioloaikoina sekä museon portinpielessä olevasta NÄKY-postilaatikosta.

Kotimuseon Galleriassa voi tutustua Lönnströmin taidemuseon projekteihin Khronoksen talo ja Flatlands. Kuvataiteilija Jani Ruscican Flatlands-projektissa on meneillään esinekeräys ready-made -soittimen osiksi. Museoon voi tuoda lahjoituksena lehmänkelloja ja muita projektiin kuuluvan pilakuvan esineitä. Kuva löytyy museon verkkosivulta ja se on nähtävillä museon Galleriassa.

Teresia Lönnström (1895–1986) johti raumalaista Lönnströmin metalliteollisuusyritystä vuosina 1944–1973. Hän osallistui laajasti yhdistys- ja hyväntekeväisyystoimintaan ja kuului raumalaisen seurapiirielämän keskeisiin henkilöihin. Tyylistään tunnettu Teresia Lönnström järjesti kotonaan mieleenpainuvia juhlia, erityisesti syntymäpäivänään.