Museo verkossa

Mobiilioppaat

Mobiilioppaiden kanssa voi tutustua Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseoon ja museon puutarhaan. 

Mobiilioppaat on toteutettu Suomen museoliiton kehittämällä Seinätön museo -alustalla. Oppaaseen pääsee verkkosivuosoitteen kautta älylaitteella kuten kännykällä, tabletilla tai tietokoneella. Oppaan käyttäminen ei vaadi erillistä sovellusta tai rekisteröitymistä.

Kierros Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseossa: http://tarinasoitin.fi/teresia

Kierros Lönnströmin kotimuseon puutarhassa: http://tarinasoitin.fi/puutarhakierros

Suomalaista design-lasia kotimuseossa: http://tarinasoitin.fi/designlasi

Tanskalaista posliinia kotimuseossa: http://tarinasoitin.fi/posliini

Erityisesti lapsille suunnattu museo-opastus löytyy Kurkistus kotimuseoon -oppaasta, joka sisältää myös pieniä tehtäviä.

Kurkistus kotimuseoon: http://tarinasoitin.fi/kurkistus

Kerttu ja Iiro Östmanin elämän kuunnelmat vievät Lönnströmin tehtaiden työntekijöiden sota-ajan arkeen. Kaivopuiston kierros -mobiiliopas kertoo entisen Lönnström-yhtiöiden tehdas- ja asuinalueen historiaa Rauman Kaivopuiston alueella kotimuseon läheisyydessä.

Kerttu ja Iiro Östmanin elämä: http://tarinasoitin.fi/kerttujaiiro

Kierros Lönnström-yhtiöiden tehdasalueella Kaivopuistossa: http://tarinasoitin.fi/kaivopuisto

Lönnströmin kotihiiren video-opastus

Kotimuseoon voi tutusta myös Lönnströmin kotihiiren video-opastuksella. Lönnströmin kotihiiri seikkailee videoilla esitellen kotiaan. Kotihiiri kertoo talon asukkaista ja houkuttelee lapset mukaan tekemään hauskoja tehtäviä. Video-opastuksen on suunnitellut musiikkipedagogi Venla Katila, joka myös esiintyy kotihiirenä videolla. Kotihiiren video-opastus on katsottavissa  YouTube-kanavaltamme

Museodraamaa kotimuseossa

Museodraamassa eläydytään tunnelmaan hetkeä ennen syntymäpäiväjuhlaa Teresia Lönnströmin kotona 1950-luvulla. Hänen sisäkkönsä Eeva kertoo juhlavalmisteluista, Lönnströmien perheestä ja esittelee samalla Teresia-rouvan kotia.
Katso museodraama

Museodraaman on suunnitellut Karoliina Suoniemi, joka toimi Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) soveltavan sanataiteen läänintaiteilijana Satakunnassa vuosina 2015-2019. Hän myös esiintyy Eevan roolissa museodraamassa.

Lönnström-yhtiöiden historiaa

Lönnström-yhtiöiden historiaan voi tutustua verkkonäyttelyssä Lönnström-yhtiöt 1929–1984
Rafael Lönnströmin perustamat yhtiöt valmistivat 193040 -luvuilla sotatarvikkeita. Sotien jälkeen yhtiöistä kehittyi monialainen metalliteollisuusyritys, jonka päätuotteita olivat vesijohtokalusteet ja kuljetinlaitteistot.

Teresian tyyliä

Teresia Lönnström oli tunnettu tyylikkyydestään. Hän oli kiinnostunut muodista ja pukeutumisesta. Tyylikäs Teresia -verkkonäyttely esittelee hänen pukujaan ja asusteitaan 1960–70-luvuilta.

Vuodenkierto Lönnströmien kotona

Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo esittäytyy kuvakoosteessa eri vuodenaikojen väreissä. Tämän päivän kuvien lomassa vanhat arkistokuvat kertovat Lönnströmien elämästä eri vuodenaikoina ja mukana on myös Lönnström-yhtiöiden vuotuisia tapahtumia.
Katso YouTube-kanavalta

Juhlava kattaus kotimuseossa

Kotimuseon ruokasaliin on jo perinteisesti katettu pääsiäisen ajaksi juhlakattaus Teresia Lönnströmin tapaan. Pääsiäisen juhlavasta kattauksesta on toteutettu video, jonka voi katsoa kotimuseon YouTube-kanavalta

Puuta, rautaa ja rakkautta

Puuta, rautaa, rakkautta -mobiiliopas esittelee historiallisia kohteita Raumalla. Oppaassa kirjailija Tapio Koivukari kertoo kohteista myös Rauman giälellä.
Tutustu

  • Facebook
  • Twitter