Pääsiäiskattaus Teresia Lönnströmin tyyliin 18.3.–8.4.2018

Kotimuseon ruokasalissa on esillä pääsiäiskattaus teollisuusneuvos Teresia Lönnströmin väreissä. Lönnströmin edustuskodin ruokasaliin on katettu Teresian astiakaapin aarteita. Astiastona on kullansävyinen Arabian Hovi ja kattauksen täydentävät smaragdinvihreät Moserin kristallilasit. Pääsiäistä vietetään myös kukin: pääsiäiseksi ruokasalin kukka-asetelman luo raumalainen Valla Fiini -kukkakauppa. Myös asetelman värimaailma pohjautuu Teresia Lönnströmin lempiväreihin vihreään, keltaiseen ja vaaleanpunaiseen.

Kattauksen lautasten Hovi-koristeen on suunnitellut Arabian muotoilija Olga Osol, joka tunnetaan myös suositun Myrna-koristeen luojana. Kultauksin koristellut vihreät kristallilasit ovat korkeatasoista tsekkiläistä Moserin kristallia, jota Euroopan kuninkaalliset ovat suosineet 1800-luvulta lähtien. Ludvig Moserin vuonna 1857 perustama yhtiö toimi myös Itävalta-Unkarin keisarin hovihankkijana. Kattauksen astiat kuuluvat kotimuseon kokoelmaan ja ne ovat esillä 8.4. asti.

Teresia Lönnström (1895–1986) oli mieltynyt kirkkaisiin väreihin ja rakasti kukkia. Hänellä oli tapana järjestää juhlia kauniissa kodissaan. Huolella järjestetyissä tilaisuuksissa oli suuren maailman tyyliä ja monet niistä jäivät lähtemättömästi vieraiden mieliin. Teresia Lönnström osallistui laajasti yhdistys- ja hyväntekeväisyystoimintaan ja oli luonnollisesti raumalaisen seurapiirielämän keskeisiä henkilöitä. Hän johti raumalaista Lönnströmin metalliteollisuusyritystä vuosina 1944-1973. Teollisuusneuvoksen arvo hänelle myönnettiin 1974.


  • Facebook
  • Twitter