Kotimuseo 30 vuotta!


Kesällä 2018 tulee kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo avattiin yleisölle. Juhlan kunniaksi museoon on ilmainen sisäänpääsy sunnuntaina 22.7. klo 12–16. Päivän aikana voi osallistua Lönnströmien tarina -kierrokselle klo 12 sekä Kaikki soittaa! -työpajoihin klo 10, 14 ja klo 16. Myös työpajoihin osallistuminen on ilmaista.

Lönnströmien tarina -kierros

Lönnströmien tarina -kierroksella tutustutaan Teresia ja Rafael Lönnströmin kiehtovaan tarinaan ja tehtailijapariskunnan autenttiseen kotimuseoon. Lönnströmit muuttivat Raumalle 1942 uuteen kotiinsa Lönnström-yhtiöiden tehdasalueen läheisyyteen. Yhtiöiden perustaja Rafael Lönnström menehtyi jo seuraavana vuonna ja yhtiöiden johtoon siirtyi Teresia Lönnström luotsaten yhtiöitä sota-ajasta 1970-luvulle. Kodin sisustuksessa näkyy erityisesti tyylistään tunnetun Teresian kädenjälki, mutta se on osittain säilynyt 1940-luvun asussa, etenkin Rafael Lönnströmin työhuoneessa. 

Kaikki soittaa! -työpajat

Mikä vaan soi ja kuka vaan voi soittaa. Työpajoissa tutustutaan laulun ja leikin avulla erilaisiin soitinväreihin ja soitetaan yhdessä. Lönnströmin taidemuseon ja kuvataiteilija Jani Ruscican Flatlands-projektin hengessä työpajoissa valmistetaan soittimia kierrätysmateriaaleista. Työpaja on avoinna kaikille, mutta pienten lasten osallistuminen edellyttää aikuisen apua. Työpajat järjestetään yhteistyössä Rauma Festivon kanssa ja niiden toteuttamisesta vastaa musiikkipedagogi Venla Katila
Pitsiviikolla omatoiminen Kaikki soittaa! -työpaja museon Galleriassa 25.-29.7. klo 12–16. Lönnströmin museoiden työpajojen lisäksi Rauma Festivo järjestää Kaikki soittaa -työpajoja Vanhan Rauman Tammelassa

Rauma Festivon avajaispäivänä 7.8. Kaikki soittaa! -työpajoihin osallistuneet musisoivat itse tekemillään soittimilla yhdessä yleisön kanssa Rauman Kauppatorilla klo 10.30.

Juhlakattaus kotimuseon ruokasalissa

Ruokasalissa on esillä juhlava kattaus Teresia ja Rafael Lönnströmin monogrammikoristeisesta Arabian Elite-astiastosta 1940-luvulta. Monogrammikoriste on tehty astiastoon tilaustyönä. Kattauksen kukka-asetelman suunnittelee ja toteuttaa raumalainen Valla Fiini -kukkakauppa.

 

 

 

  • Facebook
  • Twitter