Tekemistä

Lönnströmin taidemuseon ja taiteilijaryhmä IC-98:n nykytaideprojekti Khronoksen talosta on toteutettu virtuaalitodellisuusympäristö, joka dokumentoi Pöytyällä Varsinais-Suomessa sijaitsevaa, ihmisiltä kiellettyä kiinteistöä. Khronoksen talon pihapiirin visuaalinen ympäristö rakennuksineen, pihapiirin esineineen sekä kasvi- ja eläinlajeineen on mallinnettu tarkasti. Virtuaalitodellisuusympäristössä pääsee VR-lasien kanssa tutustumaan Khronoksen talon pihapiiriin.

Virtuaalitodellisuusympäristön voi tulla kokemaan Lönnströmin museoiden Galleriassa ja sen voi ladata verkosta ilmaiseksi omalle koneelle, jos käytössä on HTC Vive -laitteisto. Lisäksi mobiililaitteisiin voi ladata sovelluskaupoista ilmaisen mobiiliversion Khronoksen talon virtuaalitodellisuusympäristöstä.

Lue lisää ja katso latausohjeet

Muita Lönnströmin taidemuseon projekteihin liittyviä tehtäviä voi tehdä kotona, koulussa tai Lönnströmin museoiden Galleriassa. Tehtävät liittyvät museon yhdessä taiteilijoiden kanssa toteuttamiin nykytaideprojekteihin ja niihin liittyviin teemoihin: Keskustelupuisto peli yhteisestä maaperästä (puisto, julkinen tila, yhteistyö, yhteinen päätöksenteko), Flatlands (kuvan tulkinta, materiaalisuus, ääni) ja Khronoksen talo (käsitetaide, ympäristötaide, aika, luonto, ympäristö).

Keskustelupuisto-tehtävät

Flatlands-tehtävät

Khronoksen talo -tehtävät

Tutustu myös Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseoon liittyviin tehtäviin.

Museovierailu kouluille