Teresia Lönnströmin syntymäpäivä 2018

Teresia Lönnströmin syntymäpäivää vietetään kotimuseolla torstaina 13. joulukuuta.  Jouluista tunnelmaa juhlapäivään tuo Rauman musiikkiopiston Minidina-lapsikuoron Lucia-neito. Lucia kulkueineen esiintyy museossa klo 17. Lisäksi päivän aikana järjestetään Vartti kotimuseosta -opastukset klo 12.30, 14.30 ja 16.30. Opastukset ovat vartin katsauksia Lönnströmin tehtailijapariskunnan kotiin ja Lönnström-yhtiöiden historiaan. Kotimuseo on avoinna klo 12–18 ja museoon on ilmainen sisäänpääsy.

Juhlan kunniaksi museossa on otettu esille Lönnström-yhtiöiden valmistamia tuotteita 1950–70-luvuilta. Pienoisnäyttelyssä on nähtävillä Osy-vesihanoja ja alumiiniastioita, kuten kattiloita ja nostalgisia Leena-kahvipannuja. Yhtiöiden perustamisesta tulee kuluneeksi 90 vuotta ensi vuoden alussa. Rafael Lönnström yhtiökumppaneineen perusti ensimmäisen yhtiönsä Oy Sytyttimen 23. tammikuuta 1929.

Museon Galleriassa on koettavana Khronoksen talon virtuaalitodellisuusympäristö. VR-lasien kanssa voi tehdä virtuaalimatkan ihmisiltä suljetun talon pihapiiriin. Khronoksen talo on taiteilijakaksikko IC-98:n käsitteellinen ympäristötaideteos, portittomalla teräsverkkoaidalla ympäröity asuinrakennus pihapiireineen, jonka luonto saa ottaa haltuunsa. Lönnströmin taidemuseo on toteuttanut Khronoksen talo -projektin yhdessä taiteilijoiden Visa Suonpään ja Patrik Söderlundin kanssa vuosina 2016–2018

Juhlaohjelmaa Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseossa

klo 12.30, 14.30, 16.30 Vartti kotimuseosta, Raija Heikola
klo 17
Lucia kulkueineen, Minidina-kuoro johtajanaan Kerttu Rapala

  • Facebook
  • Twitter