Virtuaalitodellisuusympäristö Educa 2019 -messuilla Helsingissä 25.–26.1.2019

Educa 2019 -messujen kävijät pääsevät kokemaan Khronoksen talon virtuaalitodellisuusympäristön Lönnströmin taidemuseon messuosastolta 6g20. Virtuaalitodellisuusympäristö dokumentoi Pöytyän Ortenojalla Varsinais-Suomessa sijaitsevaa aidattua, ihmisiltä kiellettyä kiinteistöä ja sen pihapiiriä, Khronoksen talo -teosta, yhdistämällä tieteelliset tutkimukset, kuvataiteilijoiden näkökulmat ja peliyrityksen osaamisen. Lopputuloksena on kokemus, joka sopii ilmiöoppimiseen eri oppiaineita hyödyntäen.

Raumalainen Lönnströmin taidemuseo on toiminut seinättömänä museona vuodesta 2015 lähtien. Taidemuseo toteuttaa yhteistyössä kuvataiteilijoiden kanssa mittavia nykytaideprojekteja. Näistä ensimmäinen oli IC-98:n eli kuvataiteilijakaksikko Visa Suonpään ja Patrik Söderlundin käsitteellinen ympäristötaideteos Khronoksen talo.

Educa 2019 -messuilla Khronoksen talon virtuaalitodellisuusympäristö on koettavissa HTC Vive -virtuaalitodellisuuslaseilla. Ne joilla on käytössään HTC Vive -virtuaalitodellisuuslasit, voivat ladata virtuaalitodellisuusympäristön ilmaiseksi taidemuseon verkkosivujen kautta. Sivulta Virtuaalitodellisuusympäristö löytyy ohje lataamiseen.

Lisäksi mobiililaitteilla kuka tahansa voi ladata sovelluskaupoista (hakusana: House of Khronos) ilmaisen mobiiliversion virtuaalitodellisuusympäristöstä. Esim. luokkahuoneessa oppilaat voivat itsenäisesti liikkua virtuaalisessa Khronoksen talossa omilla padeillään.

Virtuaalitodellisuusympäristöä voi käyttää suomeksi, englanniksi tai ilman tekstejä vain äänimaisemaa kuunnelleen. Tekstit pohjautuvat alueesta tehtyihin linnusto-, luonto-, maisema- ja rakennushistoriallisiin selvityksiin sekä geologisiin ja arkeologisiin kartoituksiin.

Sen lisäksi, että Lönnströmin taidemuseon verkkosivujen kautta löytää linkit Khronoksen talon virtuaalitodellisuusympäristön KOKEMISEEN, voi sivuilta LUKEA Khronoksen talon kartoitukset ja selvitykset ja saa kirjavinkkejä. Sivujen kautta voi KATSOA Khronoksen taloon liittyviä videoita tai löytää TEKEMISTÄ, valmiita tehtäviä, joita opettajat ja ryhmien ohjaajat voivat suoraan tai soveltaen käyttää ryhmissä.

Educa 2019 -messut on Suomen johtava opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Helsingin Messukeskuksessa 25.–26.1.2019.

  • Facebook
  • Twitter