Pääsiäiskattaus 14.4.–28.4.2019

Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseon perinteinen pääsiäiskattaus on kahvipöydän kattaus 1950-luvun hengessä. Teresia Lönnströmin hopeinen kahvikalusto ja pitsikoristeiset kahvikupit otetaan esiin tätä kattausta varten. Tunnelmaa luo raumalaisen Valla Fiini -kukkakaupan kukka-asetelma.

Teresia ja Rafael Lönnströmin hopeinen kahvikalusto on pietarilaisen Nichols & Plinken valmistama antiikkikalusto. Kahvikalustoa koristaa Lönnströmien nimikirjaimistaan muodostettu monogrammikaiverrus. Pääsiäiskattauksen kahvikupit ovat tunnetun saksalaisen Rosenthalin posliinitehtaan valmistamat Chippedale-kupit, joita valmistettiin vuosina 1934–1956. Ripaus Teresia Lönnströmille tyyliin sopivaa ylellisyyttä on mukana niin keisarillisen hovihankkijan valmistamassa kahvikalustossa kuin kultauksin koristelluissa kahvikupeissakin.

Pääsiäisen kahvipöytään on katettu 1950-luvun leivonnaisia kuten kuivakakkua, pikkuleipiä ja Teresia Lönnströmin suosimia juorupullia. Tämän tyyppisiä leivonnaisia tarjottiin kahvipöydissä sotien jälkeisenä vuosikymmenenä. Sotia seurannut pula-aika päättyi virallisesti vuonna 1954. Silloin ostokortilta viimeisenä vapautui kahvi.


  • Facebook
  • Twitter