Keskustelupuisto-wikipaja

Lönnströmin taidemuseo järjestää Museoviikolla ilmaisen wikipajan tiistaina 14.5. klo 14–19. Wikipajan aiheena on Lönnströmin taidemuseon ja kuvataiteilijoiden Tellervo Kalleisen ja Oliver Kochta-Kalleisen Keskustelupuisto peli yhteisestä maaperästä -yhteistyöprojekti. Wikipaja järjestetään Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseossa, Syväraumankatu 41.

Keskustelupuisto on pelinomainen yhteisöllinen nykytaideprojekti, jossa eri-ikäiset raumalaiset toteuttavat omista puistounelmistaan lähtöisin olevan julkisen puiston. Pelin aikana suunnitelmat alkavat keskustella keskenään ja muotoutumaan kuuden pelisiirron tuloksena yhteiseksi puistoksi kesien 2019 ja 2020 aikana. Keskustelupuisto sijaitsee Raumalla osoitteessa Kalliokatu 28–30.

Lönnströmin taidemuseon tavoitteena on tallentaa mahdollisimman paljon materiaalia Wikipedia-sivuille Keskustelupuistosta. Wikipedia tuo uusia, mielenkiintoisia asiayhteyksiä projektin teemoihin. Samalla se on erilainen keino tutustua nykytaiteeseen ja osallistua itse tiedon välittämiseen.

Keskustelupuisto-wikipaja on Wikipedian yhteisöllinen muokkaustapahtuma henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita Wikipediasta ja haluavat oppia tekemään sinne artikkeleita ja päivittämään niitä.

Moni käyttää Wikipediaa, mutta mikä se tarkasti ottaen on? Näin Wikipedia vastaa kysymykseen: ”Wikipedia on vapaa ja ilmainen tietosanakirja, jota kuka tahansa, kuten sinä, voi muokata. Wikipedian sisältö noudattaa GNU Free Documentation ja Creative Commons Attribution/Share-Alike -lisenssin ehtoja, mikä tarkoittaa sitä, että Wikipedia on vapaa ja myös pysyy sellaisena ikuisesti.”

Ohjelma


  • Klo 14.00 Kuvataiteilija Tellervo Kalleinen esittelee Keskustelupuisto-projektia
  • Klo 14.30 Wikimedisti, kuvataideopettaja ja toimittaja Heikki Kastemaa: Wikipedian päivittämisen ABC aloittelijalle
  • Klo 15 Porin taidemuseon intendentti Anni Saisto: Esimerkkejä Lönnströmin taidemuseon aiemmista Wikipedia-artikkeleista verrokkiaineistona
  • Klo 15.30–19  Päivän wikipajan artikkelitoiveiden ja lähteiden esittely 
  • Kirjoittamista omaan tahtiin, paikalla kokeneita wikipedistejä, jotka auttavat ja vastaavat kysymyksiin. Kahvia, teetä ja virvokkeita kirjoittamisen lomassa.

Wikipajassa tarvitset oman tietokoneen. Wikipaja on ilmainen.

fi.wikipedia.org/wiki/Wikiprojekti:Lönnströmin_taidemuseo

  • Facebook
  • Twitter