Teresian tyyliä

Pop-up -näyttely 10.7.2019–5.1.2020


Pop-up -näyttelyssä oli esillä Teresia Lönnströmin (1895–1986) pukuja 1960–70-luvuilta. Teresia Lönnström tunnettiin huolitellusta ja elegantista pukeutumisesta. Hän oli kiinnostunut muodista ja nuorena opiskellutkin muotialaa. Tyylikäs edustaminen kuului osana hänen työhönsä Lönnström-yhtiöiden johdossa.

Näytteillä oli kuusi Teresia Lönnströmin pukua ja muutamia kenkiä. Esillä olevat puvut ovat hänelle mittatilaustyönä tehtyjä asuja. Mukana oli helsinkiläisen muotitaiteilija Kaarlo Forsmanin suunnittelemia ja hänen ateljeessaan valmistettuja uniikkeja pukuja. Teollisuusneuvos Teresia Lönnström johti raumalaista Lönnströmin metalliteollisuusyritystä kolmekymmentä vuotta. Hän toimi yhtiöiden johdossa miehensä Rafael Lönnströmin jälkeen vuodesta 1944 vuoteen 1973, jolloin hän päätti myydä osake-enemmistönsä Huhtamäki-yhtymälle. Samalla hän teki merkittävän lahjoituksen Suomen Kulttuurirahastolle.

Teresia Lönnström osallistui laajasti yhdistys- ja hyväntekeväisyystoimintaan ja oli luonnollisesti yksi raumalaisen seurapiirielämän keskeisiä henkilöitä. Testamentissaan hän perusti kuvataidetta edistävän Teresia ja Rafael Lönnströmin Säätiön, joka ylläpitää Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseota sekä Lönnströmin taidemuseota.
  • Facebook
  • Twitter