Pro Sculptura –mitali Lönnströmin taidemuseolle

Suomen Kuvanveistäjäliitto jakoi vuoden 2019 Pro Sculptura -mitalin Lönnströmin taidemuseolle. Kuvanveistäjäliitto haluaa Pro Sculptura -mitalillaan kiittää Lönnströmin taidemuseota sen tekemästä työstä suomalaisen nykytaiteen eteen. Lönnströmin taidemuseon uusi rohkea toimintamalli haastaa pieniä taidemuseoita etsimään rooliaan Suomen taidekentällä. 

Taidemuseon nykyiset projektihaut ovat kaikille kuvataiteilijoille avoimia ja taidemuseo auttaa valitun projektin toteutuksessa sekä kustantaa taiteilijakorvauksen lisäksi teoksen kulut budjetissaan määrittelemän summan mukaan. Taidemuseo on valinnut vuodesta 2016 lähtien toteutettavaksi neljä erilaista taideprojektia. Neljäntenä projektina on kuvanveistäjä Raimo Saarisen keinotekoinen Kelluva saari, joka sijoitetaan vuoden 2021 vuoden loppuun mennessä mereen Rauman edustalle.

Nyt projektityötään tekevä Raimo Saarinen näkee Lönnströmin taidemuseon projektitoiminnan hyvänä esimerkkinä siitä, mitä taidemuseon toiminta voi olla. ”Ajatus siitä, että käytetään iso osa budjetista yhteen isoon projektiin, on hieno ja mahdollistaa taiteilijoille projekteja, mitkä muuten eivät olisi taiteilijalle mahdollista toteuttaa. Myös galleriattomalle taiteilijalle yhteistyöprojekti taidemuseon kanssa tukee ja helpottaa työskentelyä.” 

Kuvanveistäjien Heikki Varjan ja Kauko Räsäsen muotoilemaa Pro Sculptura -mitalia on jaettu vuodesta 1960 lähtien ja ensimmäinen mitali luovutettiin presidentti Urho Kekkoselle. Mitali jaetaan erityisistä ansioista suomalaisen kuvanveistotaiteen edistämiseksi. Mitali jaettiin Teresia ja Rafael Lönnströmin säätiön hallitukselle ja Lönnströmin taidemuseon henkilökunnalle Galleria Sculptorissa 9.9.2019.

sculptors.fi/liitto/

  • Facebook
  • Twitter