Italian valoa kotimuseossa

Erikoisopastus Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseossa keskiviikkona 5.2.2020. Opastuksella tutustuttiin kotimuseon Italian valon inspiroimiin taideteoksiin sekä Teresia Lönnströmin Italiasta tuomiin matkamuistoihin. Kierroksella nähtiin sekä maalauksia että italialaista taidelasia ja muita esineitä.

Museon taidekokoelman helmiin kuuluu taidemaalari Elin Danielson-Gambogin (1861–1919) maalaus Antignano. Maalaukseen hän on kuvannut näkymän italialaisesta kotikylästään lähellä Livornon kaupunkia. Elin Danielson-Gambogi on yksi tunnetuimmista suomalaisista naistaiteilijoista ja arvostettu taiteilija myös toisessa kotimaassaan Italiassa. Noormarkkulaissyntyisen taiteilijan kuolemasta tuli kuluneeksi sata vuotta uudenvuodenaattona 2019.

Teresia Lönnströmin vieraili Italiassa useampaan kertaan, ensimmäisen kerran Eurooppaan suuntautuneella automatkalla 1953. Italian matkoiltaan hän on tuonut matkamuistona erityisesti tunnettua venetsialaista Muranon lasisaaren taidelasia. Italialaisen lasin värikkyys, taidokas tekniikka ja selkeät muodot ovat viehättäneet Teresia Lönnströmiä ja sopineet hyvin hänen kotinsa runsaaseen sisustukseen.

 

  • Facebook
  • Twitter