Pääsiäiskattaus 2020

Lönnströmin kotimuseossa on perinteisesti katettu pääsiäiseksi juhlava kattaus museon ruokasaliin. Poikkausoloissa pääsiäiskattaus toteutettiin videona ja kattausta voi ihailla kotisohvalta käsin.

Kattauksen värit on valittu Teresia Lönnströmin mieltymysten mukaan. Astiastona on kullansävyinen Arabian Hovi-astiasto ja kattauksen täydentävät smaragdinvihreät Moserin kristallilasit. Myös kattauksen kukka-asetelman värimaailma pohjautuu Teresia Lönnströmin lempiväreihin vihreään, keltaiseen ja vaaleanpunaiseen. Asetelman suunnitteli ja toteutti raumalainen Valla Fiini -kukkakauppa.

Kattauksen 1960-luvun lautasten Hovi-koristeen on suunnitellut Arabian muotoilija Olga Osol, joka tunnetaan myös suositun Myrna-koristeen luojana. Kultauksin koristellut vihreät kristallilasit ovat korkeatasoista tsekkiläistä Moserin kristallia. Kuninkaallisten suosima Moser (per. 1857) toimi aikoinaan Itävalta-Unkarin keisarin hovihankkijana.

Pääsiäiskattaus oli esillä kotimuseossa keväällä 2018 ja siitä toteutettiin videokooste ilahduttamaan poikkeusoloissa vietettävää pääsiäistä. Pääsiäiskattaus on katsottavissa Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseon YouTube-kanavalla.

Katso

  • Facebook
  • Twitter