Keskustelupuiston avajaiset

Keskustelupuiston avajaiset järjestettiin 12.9.2020 puistossa (Kalliokatu 28-30, Rauma).

Uuden puiston avajaisissa nähtiin Keskustelupuiston pelaajien järjestämää ohjelmaa, kuten pieniä esityksiä, yhteislaulua ja puisto-opastuksia.

Millaisen puiston haluaisit kotikaupunkiisi, jos saisit yksin päättää? Kysymys esitettiin kolmellekymmenelle 6–89 -vuotiaalle raumalaiselle, jotka halusivat mukaan taiteilijaduo Tellervo Kalleisen ja Oliver Kochta-Kalleisen nykytaideprojektiin Keskustelupuisto – peli yhteisestä maaperästä.

Puiston suunnittelu ja toteutus perustuu taiteilijoiden kehittämään osallistamisen malliin. Prosessilla on ollut pelimäinen rakenne. Peli alkoi vuonna 2018 puiston jakamisella osiin. Kukin osallistujista sai hallinnoitavakseen yhden palstoista. Osallistujat ovat toteuttaneet niihin yksilöllisiä puistoideoitaan pelirahalla, jota he ovat saaneet 200 euroa kerrallaan viidessä pelitapaamisessa. Viimeisellä pelikierroksella pelaajat saivat jaettavakseen yhteensä 14 000 euroa. Pelin edetessä pelaajat ovat yhdistäneet palstojaan, ideoitaan ja pelirahojaan. Nimensä mukaisesti Keskustelupuisto on vaatinut lukemattomia pelaajien välisiä keskusteluja ja neuvotteluja. Lopputuloksena on ainutlaatuinen ja persoonallinen puisto.

Pelaajien kokemuksia voi lukea projektin verkkosivulta keskustelupuisto.fi. Taiteilijat ovat dokumentoineet osallistujien kokemuksia, joita pääsee kuulemaan avajaisissa julkaistavasta mobiilisovelluksessa.

Tellervo Kalleinen ja Oliver Kochta-Kalleinen ovat Ars Fennica-palkittu taiteilijaduo. Keskustelupuisto on taiteilijoiden ensimmäinen julkiseen tilaan sijoittuva taideteos. Rauman kaupungin Wihertoimi pitää puistoa yllä ainakin vuoteen 2022 asti.

  • Facebook
  • Twitter