Kaunis minun silmissäni

Kaunis minun silmissäni — Teresia ja Rafael Lönnströmin Säätiön taidekokoelma kertoo taiteesta — ja taiteen suosijan tarinan.

Teresia ja Rafael Lönnströmin Säätiön perustaja, teollisuusneuvos Teresia Lönnström (1895—1986) oli suurten raumalaisten yritysten pääomistaja, liikenainen sekä kulttuurin ja taiteen suosija. Yritykset perusti hänen miehensä kapteeni Rafael Lönnström (1892—1943). Lahjoittajan perintö elää säätiön kahdessa museossa, Lönnströmin taidemuseossa sekä Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseossa.

Kaunis minun silmissän
i -kirja koostuu neljästä asiantuntija-artikkelista sekä lähes kolmestakymmenestä fokustekstistä, joissa esitellään taidekokoelman teoksia ja taiteilijoita.

Asiantuntija-artikkelit valottavat muun muassa kokoelman ja sen kerääjän historiaa, naistaiteilijoiden teoksia kokoelmassa sekä kokoelman nykytaideosuutta. Kirjaan kuuluu myös kattava teosluettelo. Kirja on kolmikielinen (suomi-ruotsi-englanti).

Kirjan artikkelit ovat kirjoittaneet taidehistorian professori emerita Riitta Konttinen, Taidelehden päätöimittaja Pessi Rautio ja E.J. Vehmas -palkittu taidekriitikko Juha-Heikki Tihinen. Kirjan graafisen ulkoasun on suunnitellut Timo Jaakola. Kirjan päätoimittaja on Selma Green, toimittaja ja kuvatoimittaja Arja Roivainen. Valokuvat ovat Saara Salmen ja Niclas Wariuksen ottamia.

Kirjan julkaisemiseen on saatu tukea Suomen Taideyhdistykseltä sekä Eevi ja Jalmari Karhulan rahastosta.

Kirjan hinta on 25 euroa ja sitä voi ostaa Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseosta. Kirjan voi myös tilata soittamalla tai sähköpostitse: 045 2610 504, info(at)lonnstromintaidemuseo.fi. Tilauksiin lisätään postituskulut.

Kaunis minun silmissäni — Teresia ja Rafael Lönnströmin Säätiön taidekokoelma
Vacker i mina ögon — Teresia och Rafael Lönnströms Stiftelses konstsamling
Beautiful to My Eyes — Art Collection of the Teresia and Rafael Lönnström Foundation

sidottu, 184 s.
466 neliväri- ja mustavalkokuvaa
ISBN 978-952-9847-51-8
Päätoimittaja Selma Green
Toimittaja, kuvatoimittaja Arja Roivainen
Graafinen suunnittelija Timo Jaakola
Kirjoittajat Selma Green, Teea Hyytiä, Antti Kalin, Riitta Konttinen, Jaana Paulus, Pessi Rautio, Arja Roivainen, Juha-Heikki Tihinen
Valokuvaajat Saara Salmi, Niclas Warius