Minustako Keskustelupuiston kansalaistoimittaja?

Kaikille avoin maksuton kansalaistoimittajakurssi Vanhalla Kansalaisopistolla Raumalla 23.3.2019 klo 10–12.30

Lönnströmin taidemuseo, Rauman kaupungin kansalaisopisto ja Sanomalehti Länsi-Suomi järjestävät yhdessä maksuttoman kansalaistoimittajakurssin Vanhalla Kansalaisopistolla lauantaina 23.3.2019 klo 10–12.30. Tilaisuudessa keskustellaan siitä, mitä journalismi on ja tutustutaan somejournalismiin. Lisäksi paneudutaan hyvän lehtikuvan saloihin.

Kansalaistoimittajan lyhytkurssille toivotaan osallistujia, joita kiinnostaa hakea Keskustelupuiston kansalaistoimittajiksi. Lönnströmin taidemuseo ja kuvataiteilijat Tellervo Kalleinen ja Oliver Kochta-Kalleinen toteuttavat yhteistyössä Keskustelupuisto – peli yhteisestä maaperästä -nykytaideprojektia vuosina 2018–2020 Raumalla.

Varsinainen Keskustelupuistopeli alkaa huhtikuun lopussa 2019 ja päättyy elokuussa 2020. Keskustelupuiston kansalaistoimittajien tehtävänä on raportoida eri näkökulmista niin pelin aikana tapahtuvista muutoksista puistossa, pelaajien ajatuksista ja yhteistyöstä kuin raumalaistenkin kokemuksista pelistä. Juttuja ja valokuvia julkaistaan säännöllisesti Raumalainen-kaupunkilehden Keskustelupuistopalstalla. Julkaistuista jutuista maksetaan pieni korvaus (50 euroa/kuva tai juttu). Lisätietoja projektista keskustelupuisto.fi.

Kansalaistoimittajakurssin ohjelma 23.3. klo 10–12.30

Vanha Kansalaisopisto, Vähäkoulukatu 8, Rauma

klo 10–10.30 Keskustelupuisto, peli yhteisestä maaperästä -nykytaideprojektin esittely
Kuvataiteilija Tellervo Kalleinen esittelee Raumalla 2018–2020 toteutuvaa nykytaideprojektia yleisölle.

klo 10.30–11 Journalismista käytännönläheisesti
Sanomalehti Länsi-Suomen kulttuuritoimittaja Maarit Anttila ja kaupunkilehti Raumalaisen tuottaja Elina Helkelä pureutuvat siihen, miten journalismia tehdään.

klo 11–11.15 Tauko, kahvitarjoilu

klo 11.15–11.45 Millainen rooli somella on toimittajan työssä?
Länsi-Suomen digituottaja Maija Männistö kertoo, miten toimittajat voivat hyödyntää sosiaalista mediaa työssään ja toisaalta, millaisia haasteita some toimitusarkeen luo.

klo 11.45–12.15 Arkipäivän kuvajournalismista
Sanomalehti Länsi-Suomen lehtikuvaaja Pekka Lehmuskallio kertoo kuvan voimasta tiedotusvälineissä

klo 12.15–12.30 Minustako kansalaistoimittaja?
Lönnströmin taidemuseon amanuenssi Arja Roivainen ja johtaja Jenny Valli kertovat miten Keskustelupuiston kansalaistoimittajaksi voi hakea. Haku päättyy 31.3.2019. Vapaamuotoiset hakemukset toimitetaan sähköpostilla osoitteeseen: maarit.anttila@lansi-suomi.fi.

Kansalaistoimittajakurssille voi ilmoittautua kansalaisopiston kansalaistoimittajakurssin ilmoittautumissivulle https://www.opistopalvelut.fi/rauma/search.php?l=fi&search=minust
Paikalle saa tulla ilmoittautumattakin. Kurssille mahtuu 60 osallistujaa.

Tilaisuuden juontaa Rauman kansalaisopiston koulutussuunnittelija Kristina Haavisto.

  • Facebook
  • Twitter