Opettajalle

Museovierailu

Koululuokat ja opiskelijaryhmät voivat tutustua Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseoon ma–pe klo 8 lähtien. Opastetulla museovierailulla voidaan keskittyä esim. talon asukkaiden arkeen ja juhlaan, kodin taideteoksiin tai alueen teollisuushistoriaan.

Lönnströmin taidemuseo on toiminut vuodesta 2016 alkaen seinättömänä museona toteuttaen tiiviissä yhteistyössä kuvataiteilijoiden kanssa nykytaiteen projekteja. Niitä on mahdollisuus seurata kotimuseon Galleriassa. Galleriassa on koettavissa myös nykytaideprojekti Khronoksen talon virtuaalitodellisuusympäristö HTC Vive virtuaalitodellisuuslaseilla.

Kotimuseon yläkerrassa on Muotokuvastudio-työpajahuone, jossa on materiaalit valmiina.

Opastus kestää noin 45–60 min ja maksaa 60 euroa. Opastettuun museokäyntiin voi yhdistää omatoimisen työpajan museon tiloissa. Opastusvaraukset etukäteen sähköpostilla info(at)lonnstrominmuseot.fi tai puhelimitse 045 2610 504. Jätä tarvittaessa viesti puhelinvastaajaan, niin soitamme takaisin.

Ota yhteyttä museoon ja sovi käyntiaika!

Mobiiliopastus kotimuseoon: tarinasoitin.fi/teresia

Kurkistus kotimuseoon mobiilikierros: tarinasoitin.fi/kurkistus

Opi museossa -viikolla varattavissa omatoimikäynti kotimuseoon

Suomen museoliiton Opi museossa -viikolla Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo on avoinna omatoimisia museokäyntejä varten to 3.10. klo 9-15. Ota oma mobiililaite mukaan museokäynnille ja katso Lönnströmin kotihiiren video-opastus kotimuseossa. Video-opastus on suunnattu päiväkoti- ja alakouluikäisille lapsille. Ryhmien ilmoittautumiset etukäteen: info@lonnstrominmuseot.fi tai puh. 045 2610 504. Museokäynnit ovat ilmaisia.

Lönnströmien kotihiiri seikkailee videolla

Kotihiiren video-opastus kotimuseossa on suunnattu päiväkoti- ja alakouluikäisille lapsille. Ota oma mobiililaite mukaan ja katso miten Lönnströmin kotihiiri seikkailee ja esittelee kotitaloaan. Kotihiiri kertoo talon asukkaista ja houkuttelee lapset mukaan tekemään hauskoja tehtäviä museossa. Video-opastuksen on suunnitellut musiikkipedagogi Venla Katila, joka myös esiintyy kotihiirenä videolla.

Kotihiiren video-opastus on katsottavissa kotimuseon YouTube-kanavalla. Katso videot

Tehtäviä verkossa

Muotokuvastudio-työpajat

Teresian puutarha -työpajat

Tutustu myös Lönnströmin taidemuseon nykytaideprojekteihin liittyviin tehtäviin:

Keskustelupuisto-työpajat

Flatlands-työpajat

Khronoksen talo -työpajat

Raumalaisten museoiden yhteisen Puuta, rautaa, rakkautta -hankkeen tehtäviä kouluille

Lönnströmin museoiden mobiilioppaat:

Kurkistus kotimuseoon -lastenkierros on käytettävissä myös mobiilioppaana. Opaste on toteutettu Suomen museoliiton Seinätön museo -alustalle ja se ei vaadi sovelluksen lataamista. Tutustu: Kurkistus kotimuseoon -kierros

Tutustu myös muihin mobiilioppaisiimme

Museodraamaa kotimuseolla

Katso video kotimuseossa toteutetusta museodraamasta, jossa läänintaiteilija Karoliina Suoniemi esittelee Teresia Lönnströmin kotia sisäkköharjoittelija Eevan roolissa.

Verkkonäyttely

Lönnström-yhtiöiden historiaa esittelee verkkonäyttely Lönnström–yhtiöt 1929-1984  • Facebook
  • Twitter