Tanskalaista posliinia kotimuseossa

Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseossa on nostettu esille Teresia Lönnströmin keräämää tanskalaista posliinia.

Kotimuseon esineistöön kuuluu edustava kokoelma posliinia. Teresia Lönnström on hankkinut kotiinsa tunnettujen tanskalaisten posliininvalmistajien, kuten Tanskan kuninkaallisen posliinitehtaan ja Bing & Gröndahlin, maljakoita sekä pienoisveistoksia. Teresia Lönnströmiä ovat miellyttäneet etenkin ilmeikkäät, lapsi- ja eläinaiheiset pienoisveistokset.

Esillä on myös Tanskan kuninkaallisen posliinitehtaan kuuluisan Flora Danica -astiaston kahvikuppeja ja vateja. Käsinmaalattua Flora Danicaa pidetään yhtenä maailman hienoimmista astiastoista. Sen koristeena on samannimisestä kasvitieteellisestä teoksesta jäljennettyjä luonnonkasveja Tanskasta. Ensimmäinen Flora Danica -astiasto valmistettiin 1700-luvun lopulla ja nykyisin tätä noin 1500-osaista astiastoa säilytetään kuninkaallisissa Amalienborgin ja Rosenborgin linnoissa.

Teollisuusneuvos Teresia Lönnströmin (1895–1986) vanhemmat muuttivat Tanskasta Hankoon vähän ennen hänen syntymäänsä. Teresia Lönnström vieraili useasti vanhempiensa entisessä kotimaassa ja oli kiinnostunut tanskalaisesta muotoilusta sekä taideteollisuudesta.

Tanskalaista posliinia on esillä Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseossa 1.3.2017 alkaen.

Tutustu kotimuseon tanskalaiseen posliiniin Seinätön museo -opastuksen kanssa!


  • Facebook
  • Twitter