Tapahtumat

Museopäivystys kotimuseossa

Päivystävä museo lääkitsee museokaipuuta keskiviikkoisin Raumalla. Lönnströmin kotimuseo on Rauman päivystävä museo kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona 3.11. ja 1.12. Museo on avoinna klo 16–19 ja päivystävään museoon on vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu.

Raumalaiset museot päivystävät vuorotellen keskiviikkoiltaisin.

Katso kaikkien raumalaisten museoiden päivystysvuorot täältä

Veninin ja Muranon lasia kotimuseossa 3.10. alkaen

Tunnettu italialinen Veninin lasitehdas viettää tänä vuonna 100-vuotisjuhlavuotta.  Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseossa on nostettu esiin museon kokoelmaan kuuluvaa Muranon taidelasia. Veninin valmistamia klassikkoja kokoelmassa ovat Fazzoletto-maljakko ja Fulvio Bianconin suunnittelemat lasiharlekiinit.

Paolo Venini (1896–1959) perusti tehtaan 1921 Muranon saarelle Venetsiassa. Muranossa lasia on valmistettu vuosisatojen ajan. Perinteikäs ja arvostettu Muranon lasi tunnetaan värien rikkaudesta ja erilaisista lasinpuhallustekniikoista.

Venini kuuluu lasinmuotoilun uudistajiin. Perinteiseen Muranon lasinvalmistukseen verrattuna Veninin muotoilu oli modernia ja yksinkertaista. Paolo Veninin lisäksi Veninin tehtaalla ovat työskennelleet monet muut tunnetut suunnittelijat, suomalaisista etenkin Tapio Wirkkala.

   • Facebook
  • Twitter