Lasten kanssa museoon

Teresia ja Rafael Lönnströmin kodissa riittää nähtävää kaikenikäisille. Museossa on myös tekemistä lapsille. Kotimuseoon on mukava tulla koko perheen voimin!

Koronavirustilanteen vuoksi museon VR-lasit ja työpajapiste ovat poissa käytöstä.

VR-laseilla Khronoksen talon pihapiiriin

Kotimuseon Galleriassa on koettavissa nykytaideprojekti Khronoksen talon virtuaalitodellisuusympäristö HTC Vive virtuaalitodellisuuslaseilla. Khronoksen talo on Lönnströmin taidemuseon yhdessä IC-98:n kanssa toteuttama taideprojekti, jossa autioitunut talo aidattiin ja suljettiin ihmisiltä ikuisiksi ajoiksi. Khronoksen talon pihapiiriin pääsee tutustumaan siitä toteutetussa virtuaalitodellisuusympäristössä.

Muotokuvastudio

Kotimuseon yläkerrassa on Muotokuvastudio-työpaja, jossa voi koota palikoista kolmiulotteisen muotokuvan tai askarrella ja piirtää kauniisiin taulunkehyksiin kuvan ystävästään tai omakuvan itsestään. Muotokuvastudiossa voi myös ottaa persoonallisen muotokuvan itsestään tai ystävästä vanhanajan tyyliin. Työpajassa on valmiina materiaalit ja teemaan liittyviä tehtäviä.

Lönnströmin kotihiiri seikkailee videolla 

Ota oma mobiililaite mukaan museokäynnille ja katso miten Lönnströmin kotihiiri seikkailee ja esittelee kotitaloaan. Kotihiiri kertoo talon asukkaista ja houkuttelee lapset mukaan tekemään hauskoja tehtäviä museossa. Lönnströmin kotihiiren video-opastus on katsottavissa kotimuseon YouTube-kanavalla.
Tutustu kotihiireen

Kurkistus kotimuseoon

Kotimuseoon voi tutustua myös Kurkistus kotimuseoon -mobiilioppaan kanssa. Mobiiliopas sisältää myös tehtäviä. Kotimuseon oma piirroshahmo Iiro Ilves on mukana kurkistamassa museoon. Opas on toteutettu Seinätön museo -alustalla ja siihen pääsee omalla mobiililaitteella kuten kännykällä tai tabletilla.
Tutustu oppaaseen

Lastenvaunujen kanssa pääsee kulkemaan kotimuseon 1. kerroksessa.
Alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi museoon.

  • Facebook
  • Twitter