Lönnströmin museoiden johtajaksi Silja Lehtonen

FM Silja Lehtonen on nimitetty Lönnströmin museoiden johtajaksi 11.1.2021 alkaen. Silja Lehtonen työskentelee tällä hetkellä Turussa sijaitsevan Aboa Vetus & Ars Nova -museon nykytaiteen näyttelyistä vastaavana amanuenssina. Hänellä on pitkä kokemus museotyöstä ja taiteen parissa työskentelystä. Silja Lehtonen seuraa tehtävässä Elina Alkiota.

Lönnströmin museot on kahden museon kokonaisuus Raumalla. Lönnströmin taidemuseo on vuodesta 2016 lähtien toteuttanut nykytaiteen projekteja tiiviissä yhteistyössä taiteilijan tai taiteilijaryhmän kanssa. Kotimuseo esittelee raumalaisen tehtailijapariskunnan edustuskotia ja taidekokoelmaa.

”Olen seurannut Lönnströmin taidemuseon tähänastisia nykytaiteen projekteja suurella mielenkiinnolla. Näin kunnianhimoisten taidehankkeiden mahdollistaminen säännöllisesti on Suomessa ainutlaatuinen tapa tukea kuvataidetta ja taiteilijoiden työskentelyä. Museon toteuttamat teokset ovat merkittäviä tapahtumia suomalaisessa nykytaiteessa. Uskon, että niiden merkitys ja tunnettuus tulevat kasvamaan entisestään projektien sarjan jatkuessa. On hienoa tulla vetämään seinättömän museon nykytaiteen hankkeita, jotka voivat tavoittaa yleisöä paikallisesti, valtakunnallisesti ja myös kansainvälisesti”, Silja Lehtonen toteaa.

”On mukava astua museon johtoon juuri nyt, kun Raimo Saarisen projekti on hyvin käynnissä ja Nastja Säde Rönkön uusi projekti alkamassa. Vuodesta 2021 tulee antoisa uudessa työssä ja erittäin ajankohtaisten taideteosten etenemistä seuratessa. Siitä on hyvä jatkaa suunnittelua ja kehitystyötä pidemmälle tulevaisuuteen yhdessä museon muun henkilökunnan kanssa. Kotimuseo tulee olemaan tunnelmallinen ja inspiroiva tukikohta monipuolisen museotyön tekemiseen”, Silja Lehtonen jatkaa.

”Silja Lehtonen on pitkään nykytaiteen parissa työskennellyt kuvataiteen ja museontyön asiantuntija. Hänen käytännön osaamisensa erilaissa kuvataiteen hankkeissa on vahva, ja hän tuntee nykytaiteen monimuotoiset piirteet hyvin. Säätiö odottaa innostuneesti Silja Lehtosen alkavaa toimintakautta ja hänen ajatuksiaan siitä, miten museotoimintaa ja monialaisia, eri yleisöjä puhuttelevia projekteja tulisi kehittää. Museot saavat johtajakseen henkilön, joka tuntee nykytaidekenttää ja on perehtynyt myös kansainväliseen näyttely-, viestintä- ja suhdetyöhön”, sanoo säätiön hallituksen puheenjohtaja, toimitusjohtaja FM Teea Hyytiä.

Lönnströmin museoita ylläpitävä säätiö Lönnströmin taidemuseo sr on perustettu teollisuusneuvos Teresia Lönnströmin testamenttimääräyksen mukaisesti vuonna 1987. Säätiön tarkoituksena on kuvataiteen edistäminen. 

  • Facebook
  • Twitter