Museoiden johtajaksi Elina Alkio

FM Elina Alkio on nimitetty Lönnströmin museoiden johtajaksi 10.6.2019 alkaen. Elina Alkio työskentelee tällä hetkellä Etelä-Pohjanmaan aluetaidemuseona toimivan Nelimarkka-museon vs. museotoimenjohtajana. Aikaisemmin hän on toiminut mm. Nelimarkka-museon museolehtorina ja Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutissa projektiassistenttina. Elina Alkio seuraa tehtävässä Jenny Vallia, joka johti Lönnströmin museoita runsaan kuuden vuoden ajan. 

Lönnströmin taidemuseo ja Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo on kahden museon kokonaisuus Raumalla. Lönnströmin taidemuseo, yksi Vuoden museo 2019 -finalisteista, on vuodesta 2016 lähtien toteuttanut nykytaiteen projekteja tiiviissä yhteistyössä taiteilijan tai taiteilijaryhmän kanssa. Kotimuseo esittelee raumalaisen tehtailijapariskunnan edustuskotia ja taidekokoelmaa. Lönnströmin museoita ylläpitää Teresia ja Rafael Lönnströmin Säätiö, jonka toiminnan tarkoituksena on kuvataiteen edistäminen. 

”Odotan innolla, että pääsen aloittamaan työt Lönnströmin museoissa. On suuri kunnia päästä työskentelemään valtakunnallisesti merkittävässä seinättömässä taidemuseossa ja tuottamaan korkeatasoisia nykytaiteen projekteja historiallista kotimuseota unohtamatta. Lönnströmin museot on ainutlaatuinen toimija, joka on löytänyt oman linjansa Suomen museokentässä. Johtajana haluan jatkaa tätä linjaa, mutta myös suunnata katseen tulevaisuuteen ja tehdä monitahoista yhteistyötä erilaisten toimijoiden kanssa niin Raumalla kuin laajemminkin,” toteaa Elina Alkio.

”Rauma on vanha ja perinteikäs kulttuurikaupunki ja odotan innolla, että pääsen työskentelemään osana sen monipuolista kulttuurikenttää ja pientä, mutta pitkän linjan ammattilaisista koostuvaa työyhteisöä”, Elina Alkio jatkaa.

”Elina Alkiolla on laaja-alainen kokemus museo- ja taidealalta. Säätiö odottaa innostuneesti Elina Alkion alkavaa toimintakautta ja hänen ajatuksiaan siitä, miten museotoimintaa ja monialaisia, eri yleisöjä puhuttelevia kokonaisuuksia tulisi kehittää. Museot saavat johtajakseen henkilön, joka tuntee nykytaidekenttää ja on perehtynyt myös kansainväliseen näyttely-, viestintä- ja suhdetyöhön,” sanoo Säätiön hallituksen puheenjohtaja, toimitusjohtaja FM Teea Hyytiä.

  • Facebook
  • Twitter