Taidetta ja ympäristökysymyksiä!

Maksuton päiväleiri 13–17-vuotiaille 14.–18.6.2021.
Ilmoittaudu pian!

Tule mukaan Lönnströmin taidemuseon järjestämälle päiväleirille, missä taiteilija Nastja Säde Rönkön johdolla käsitellään maapallon tulevaisuutta, uhkakuvien herättämiä tunteita, kriisitilanteista selviytymistä sekä ilmastotoivoa taiteen keinoin, keskustellen ja käytännön taitoja opetellen.  

Jokaisen leiripäivän teeman ja sisällön on suunnitellut Nastja Säde Rönkkö, joka on itse ryhmän vetäjänä kaikkina päivinä. Lisäksi eri päiville osallistuu kutsuttuja asiantuntijoita, jotka vetävät ryhmälle leirin teemoihin liittyviä työpajoja ja harjoituksia. 

Päiväleiri tapahtuu Raumalla Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseossa osoitteessa Syväraumankatu 41. Sään salliessa leiri toteutetaan pitkälti museon suuressa pihapiirissä, joten suosittelemme lämmintä ja säänmukaista pukeutumista! Viikkoon sisältyy yksi metsäretkipäivä, johon järjestetään kuljetus.  

Päiväleiri sopii nuorille, jotka ovat kiinnostuneita taiteesta, luovasta tekemisestä, ympäristökysymyksistä, planeettamme tulevaisuudesta ja tulevaisuuteen vaikuttamisesta. Se tarjoaa paikan keskustelulle, kysymyksille ja vastauksille sekä yhdessä tekemiselle ja kädentaitojen oppimiselle. Lisäksi osallistujat pääsevät tutustumaan kansainvälisesti työskentelevän taiteilijan työhön. 

Maksuttomalle päiväleirille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä 15 osallistujaa. Osallistujat saavat museolta tarvittavat materiaalit ja välipalan. Käytettävissä ei ole keittiötä, joten osallistujat tuovat mikroaaltouunissa lämmitettävän lounaan mukanaan. Museo antaa käyttöön astiat ja aterimet. 

Osallistujat ovat ryhmätapaturmavakuutuksen piirissä.  

Päiväleiri on ensimmäinen osa Lönnströmin taidemuseon ja taiteilija Nastja Säde Rönkön yhteistä nykytaiteen hanketta Selviytymisopas maailmanlopun lapselle. Se on monessa osassa toteutuva taideteos, jonka lopullinen muoto tulee olemaan videoinstallaation ja kirjan muodoissa toteutettava selviytymisopas. Nastja Säde Rönkkö saattaa käyttää päiväleirillä syntyvää kuvamateriaalia tai teoksia taideteoksessaan. Kuvaus- ja kuvankäyttölupa pyydetään osallistujien huoltajilta erikseen, ja kuvaamisesta on mahdollista myös kieltäytyä. 

Ilmoittaudu viimeistään 4.6. puhelimitse, ma-pe klo 9–16:
Amanuenssi Arja Roivainen, 045 2610 501
Museonjohtaja Silja Lehtonen, 045 874 5400

Katso päiväleirin ohjelma täältä