Päiväleirin ohjelma 14.–18.6.2021

MAANANTAI 14.6. klo 9.30–15 

Aamupäivä
Esittäytyminen, tulevien päivien teemoihin tutustumista, harjoituksia ryhmähengen luomiseksi Nastja Säde Rönkön vetämissä työpajoissa. 

Iltapäivä
Ilmastokasvattaja, tutkija Anna E. Lehtosen ilmastotyöpaja 

TIISTAI 15.6. klo 9.30–15 

Aamupäivä
Keskustelua ensimmäisen päivän kokemuksista, Nastja Säde Rönkön vetämiä työpajoja ja harjoituksia. 

Iltapäivä
Ruokaneuvoja Anna Karin vetämä varautumistyöpaja, sisältäen käytännön harjoituksia ja kokkailua. Työpajan aiheita ovat:
- Kotivara: mitä se on ja mitä sen tulisi olla
- Vesi: mistä saat vettä 
- Ruokaa luonnosta
- Turvallinen tieto: mihin ruokatietoon voit luottaa 

KESKIVIIKKO 16.6. klo 9.30–16.30 

Metsäretkipäivä erä- ja luonto-opas Kati Granrothin johdolla. Paikkana Pinkjärven retkeilyalue Eurajoella. Kohteeseen järjestetään kuljetus. 

Metsässä harjoitellaan erilaisia erätaitoja: luonnossa liikkumista ja leiriytymistä. Opitaan lukemaan luontoa ja hyödyntämään sen antimia erilaisin keinoin. Samalla opitaan arvostamaan ja kunnioittamaan luontoa, opitaan vastuullisuutta sekä turvallisuustaitoja luontoympäristössä. 

TORSTAI 17.6. klo 9.30–15 

Aamupäivä
Metsäpäivän purku ja kertaus opituista asioista Kati Granrothin johdolla 

Iltapäivä
Nastja Säde Rönkön vetämiä työpajoja ja harjoituksia
 

PERJANTAI 18.6. klo 9.30–15 

Nastja Säde Rönkön vetämiä työpajoja ja harjoituksia. Yhteenveto viikon aikana syntyneistä kokemuksista ja ajatuksista.  

Muutokset päiväohjelmaan ovat mahdollisia.  

Kaikessa toiminnassa huomioidaan koronaturvallisuus. Huolehdimme riittävistä turvaväleistä ja osallistujilla on mahdollisuus pestä tai desinfioida kädet säännöllisesti. 

 

OHJAAJIEN JA TYÖPAJOJEN VETÄJIEN ESITTELYT

Nastja Säde Rönkkö (s. 1985) on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka käsittelee taiteessaan ihmisyyden perusteita, kuten sosiaalisia suhteita, rakkautta, empatiaa ja läheisyyttä. Hän työskentelee monialaisesti mediataiteen, performanssin, yhteisötaiteen, nettitaiteen ja tekstin parissa. https://nastjaronkko.com

Anna E. Lehtonen on toiminut luokanopettajana, ympäristövastaavana ja draamaopettajana. Tekeillä olevassa väitöskirjassaan hän soveltaa draamakasvatuksen menetelmiä ilmastokasvatukseen. 

Anna Kari on Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntija. Hänen sydäntään lähellä ovat lähiruoka ja ruokakasvatus. https://www.instagram.com/annakarimkn/  

Kati Granroth on erä- ja luonto-opas (AT), luontokartoittaja (EAT) Ähtäristä. Hänellä on reilun 13 vuoden kokemus retkeilystä, vaeltamisesta ja luonnossa liikkumisesta sekä ehtymätön vinkkipankki retkeilyyn ja vaeltamiseen liittyen. https://polunlumo.fi/blogi/